Ristijärvi Hoitokoti Pihlaja - Yksikön esittely opiskelijoille

Hoitokoti Pihlaja on 14-paikkainen ikäihmisten hoitokoti ja osa paikoista on kotihoitoa tukevaa lyhytaikaishoitoa. Tällä hetkellä käytössä olevat huoneet ovat yhden hengen huoneita ja jokaisessa on oma wc/suihkutila. Oleskelutila on yhteinen ja siinä tilassa myös ruokaillaan sekä järjestetään virkistystoimintaa. Oleskelutilan kautta pääsee suoraan ulkoterassille sekä sisäpihalle.

Yksikön sijainti

Osoite on Hoitokoti Pihlaja, Saukontie 2–4, 88400 Ristijärvi
Kerrostasoja on vain yksi ja sisäänkäynnissä lukee Palvelukeskus. Rakennuksen lähellä tien vieressä on selkeä opastekyltti.

Tavallisimmat asiakkaat/potilaat, paikkamäärä

Hoitokoti Pihlajassa asuu moniammatillisen työryhmän ohjaamana pitkäaikaispaikalle tulevia ikäihmisiä sekä lyhytaikaishoidon jaksoilla käyviä ikäihmisiä. Hoitokoti Pihlaja on 14-paikkainen.

Henkilökunta

Henkilökuntaan kuuluu 1 palveluesihenkilö, 1-2 sairaanhoitajaa ja 9 perushoitajaa/lähihoitajaa sekä määräaikaisia työntekijöitä vuosilomien sijaisina.

Opiskelijat

Hoitokotimme sopii sairaanhoitajien ensimmäiseksi harjoittelujaksoksi. Lähihoitajaopiskelijoilla on mahdollisuus harjoitella useampikin harjoittelujakso.

Muuta

Meidän hoitokodissamme on pitkän työkokemuksen omaava henkilökunta. Työyhteisömme on pieni ja teemme työtä yhdessä ja olemme kuin yhtä suurta perhettä. Me ohjaamme ja autamme opiskelijaa kaikissa tilanteissa.

Meillä voit oppia laajasti asioita vanhustyöstä

Meillä asuvat ikäihmiset ovat monisairaita. Suurimmalla osalla heistä on jonkinasteinen muistisairaus. Lisäksi osaamista tulee olla myös diabeteksen, astman, reuman sekä sydän- ja verisuonisairauksien hoidosta. Ikäihmisten lääkehoidosta saat meillä monipuolista tietoa. Hoitoa toteutamme yhdessä lääkärin kanssa, joka käy meillä kerran viikossa. Käytössämme on paljon erilaisia hoitamista helpottavia apuvälineitä joiden avulla parannamme työmme ergonomiaa ja kinestetiikkaa. Meidän hoitokodissamme tarvitaan monenlaista osaamista vakinaiselta henkilökunnalta ja tätä osaamista on mahdollista saada opiskelijalla.

Tervetuloa oppimaan!

Hoitokoti Pihlaja
Saukontie 2–4
88400 Ristijärvi
Puh. 044 720 7164

Yksikön esihenkilö ja yhteystiedot

Mirka Kemppainen puh. 044 797 4266

Opiskelijavastaavat ja yhteystiedot

eija.mikkonen@kainuu.fi puh. 044 720 7164
mirka.kemppainen@kainuu.fi puh. 044 797 4266

 

Päivitetty 19.4.2023