Ravitsemusterveyden edistäminen
Maakunnallinen ravitsemusterveyden edistämisen koordinaatiotyöryhmä perustettiin vuonna 2025 alueen ravitsemusterveyden edistämisen suunnittelua ja arviointia varten.
Koordinaatiotyöryhmän lisäksi perustettiin alatyöryhmät, jotka käsittelevät ravitsemusterveyden edistämistä eri ikäryhmittäin (lapset ja nuoret, työikäiset, ikäihmiset).
Työryhmien tehtävänä on laatia Kainuun alueelle ravitsemusterveyden edistämisen suunnitelma.
Koordinaatiotyöryhmä valitsee ravitsemusterveyden edistämisen suunnitelmaan valtuustokausittaiset päätavoitteet eri ikäryhmille. Ikäryhmäkohtaiset työryhmät täydentävät päätavoitteita niitä tukevilla alatavoitteilla, konkreettisilla toimenpiteillä ja mittareilla.
Kaikki työryhmät osallistuvat myös ravitsemusterveyden edistämisen suunnitelman toimeenpanoon, seurantaan ja arviointiin.
Koordinaatiotyöryhmän jäsenet:
Helena Saari (hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen erikoissuunnittelija, Kainuun hyvinvointialue)
Esa-Petri Nurmela (palvelualuepäällikkö, Kainuun hyvinvointialue)
Johanna Hiltunen (ravitsemusterapeutti, Kainuun hyvinvointialue)
Eila Heikkinen (ravitsemus- ja laitoshuollon päällikkö, Kainuun hyvinvointialue)
Kukka-Maaria Pyykönen (hyvinvointikoordinaattori, Sotkamon kunta)
Merja Heikkinen (ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö, Suomussalmen kunta)
Riikka Kähkönen (hyvinvointiaktivaattori, Kuhmon kunta)
Arja Oikarinen (yliopettaja, Kajaanin AMK)
Matias Ronkainen (terveysliikunnan ja työhyvinvoinnin asiantuntija, Kainuun liikunta)
Tutustu Kainuun ravitsemusterveyden edistämisen suunnitelmaan:
Kainuun-ravitsemusterveyden-edistamisen-suunnitelma-2025-2029.pdf
Sivua päivitetty 4.11.2025
Ravitsemusterveyden edistämistä Kainuussa on vahvistettu Kestävän kasvun Kainuu II -hankkeessa (2023–25). Hanke toteutettiin Euroopan unionin NextGenerationEU-rahoituksella.