Perhevalmennus

Vuoden 2025 aikana kehitämme Kainuun alueen perhevalmennusta. Saat lisätietoja neuvolakäynneilläsi ja tulemalla mukaan Kainuun hyvinvointialueen, MLL:n Kainuun piirin ja seurakuntien järjestämään Perheiden Pesäkolotoimintaan.

Perheiden Pesäkolo -kohtaamispaikka lapsiperheille - MLL:n Kainuun piiri ry

Ke­hon­huol­to, ke­hon­muu­tok­set ja lii­kun­ta (fy­sio­te­ra­pia)
Mat­kal­la van­hem­muu­teen

Mat­kae­väät; ter­veel­li­set elä­män­ta­vat
Pa­ri­suh­de vau­va-ar­jes­sa; Pa­ri­suh­de ja sek­suaa­li­suus
Vau­va­per­heen ar­ki; Ime­tys ja vau­van­hoi­to
Etap­pi­na syn­ny­tys­sai­raa­la; Tu­tus­tu­mi­nen syn­ny­tys­sai­raa­laan

  • Voit va­ra­ta val­men­nus ja tu­tus­tu­mi­sa­jan syn­ny­tys­sa­li­käyn­tiä var­ten Oma­so­ten kaut­ta. Käyn­ti on en­si­si­jai­ses­ti tar­koi­tet­tu en­si­syn­nyt­tä­jil­le, yleen­sä ras­kau­den vii­mei­sen kol­man­nek­sen lop­pu­puo­lel­la. Va­raa tu­tus­tu­mis­käyn­tiin ai­kaa noin tun­ti.
  • Ta­voit­tee­na on tyy­ty­väi­nen syn­nyt­tä­jä, ter­ve hy­vin­voi­va vas­ta­syn­ty­nyt ja per­he. Käyn­ti val­mis­taa syn­nyt­tä­jää luot­ta­vai­ses­ti koh­taa­maan syn­ny­tyk­sen­sä ja vah­vis­taa äi­din ti­lan­teen hal­lin­ta­ky­kyä. Tar­koi­tuk­se­na on vah­vis­taa ja tu­kea kas­vua van­hem­muu­teen ja an­taa hy­vän alun vuo­ro­vai­ku­tus­suh­teel­le van­hem­pien ja vas­ta­syn­ty­neen vä­lil­lä.
    Tu­tus­tum­me käyn­nil­lä, ti­lan­teen sal­lies­sa, se­kä syn­ny­tys­sa­lin et­tä vas­ta­syn­ty­nei­den tark­kai­lu- ja lap­si­vuo­deo­sas­ton ti­loi­hin. Kes­kus­te­lem­me sai­raa­laan läh­te­mi­ses­tä su­pis­tus­ten al­kaes­sa, lap­si­ve­den­me­non yh­tey­des­sä se­kä kuin­ka toi­mia, jos odot­ta­jal­la on lop­pu­ras­kau­des­sa ve­ris­tä vuo­toa tai voi­ma­kas­ta ki­pua koh­dun alueel­la. Käym­me lä­pi sai­raa­laan saa­pu­mis­ta se­kä sii­tä mi­tä syn­ny­tys­sa­lis­sa ta­pah­tuu syn­nyt­tä­jän sin­ne tul­tua.
  • Pää­pai­no käyn­nil­lä on nor­maa­lis­sa ala­tie­syn­ny­tyk­ses­sä, jon­ka vai­heet käym­me lä­pi. Kes­kus­te­lem­me sii­tä, mi­ten syn­nyt­tä­jä it­se voi avau­tu­mis­vai­hees­sa vai­kut­taa syn­ny­tyk­sen ete­ne­mi­seen ja vau­van las­keu­tu­mi­seen/oi­keaan asen­toon ha­keu­tu­mi­seen lan­tios­sa. Puo­li­son/tu­ki­hen­ki­lön roo­lis­ta syn­ny­tyk­ses­sä kes­kus­te­lem­me myös. Käym­me lä­pi luon­non­mu­kai­sia ki­vun­lie­vi­tys­kei­no­ja ja kan­nus­tam­me nii­tä ko­kei­le­maan. Ker­rom­me myös eri­lai­sis­ta lääk­keel­li­sis­tä ki­vun­lie­vi­tys­vaih­toeh­dois­ta.
  • Var­hai­nen vuo­ro­vai­ku­tus, en­si-iho­kon­tak­ti ja en­si-ime­tys ovat myös tär­keäs­sä osas­sa täl­lä käyn­nil­lä. 
  • Val­men­nus­käyn­nin päät­teek­si teil­lä on mah­dol­li­suus jää­dä kes­kus­te­le­maan myös miel­tä as­kar­rut­ta­vis­ta asiois­ta.

Mat­ka­kuu­lu­mi­set
Mat­ka­suun­ni­tel­man tar­kis­tus
 

Monikkoperheille räätälöidään henkilökohtaiset valmennuskäynnit synnytyssaliin, VaTelle ja imetyspoliklinikalle n H 30-32. Neuvolan th/perhe itse voi olla asian tiimoilta yhteydessä synnytyssaliin ellei valmennusaikoja ole perheen kanssa sovittu äitiyspoliklinikkakäynneillä. Pitkästä matkasta tuleville pyritään aikoja sopimaan poliklinikkakäyntien yhteyteen.

Perhevalmennus synnytyssairaala synnytyssali monikkovalmennus