Kehitysvammaisten asumisenohjaus Kajaani - Yksikön esittely opiskelijoille

 

Yksikön esittely


Asemakadun yksikkö tuottaa tuettua asumispalvelua Kajaanin keskustassa, Asemakatu A, B ja C-kerrostaloissa asuville asiakkaille sekä muualla kaupungilla asuville asiakkaille yksilöllisen suunnitelman mukaisesti.
Asumisenohjauksen toimisto sijaitsee osoitteessa Asemakatu 5 C 45, Kajaaninjokea vastapäätä olevassa kerrostalossa. Voit käyttää harjoittelussa omia työvaatteita. Toimiston yhteydessä on myös henkilökunnan sosiaali- ja ruokailutilat. Varaa mukaan omat eväät.

Asiakkaalle tarjottava tuki ja opiskelijan oppimisympäristö sisältää mm. seuraavia asioita:
• tukikäyntien ajankohdat ja kestot asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti
• tuki asiakkaan asumiseen ja päivittäisiin toimintoihin esim. vaatehuolto, hygienia, siivous
• tuki asiakkaan muussa asioinnissa kuten terveydenhoito, elintarvikeostokset, asiointi virastoissa, terapiat, lääkäri- ja laboratoriopalvelut
• tuki lääkehoidon suunnittelussa ja toteutumisessa
• tuki asiakkaan taloudellisten asioiden hoitoon, asiakkaalle kuuluvien etuuksien hakemisen työnjaosta sopiminen sekä yhteistyö  edunvalvojan/asioidenhoitajan kanssa
• tuki asiakkaan yhteydenpitoon ja sen edistämisen omaisiin ja muihin läheisiin
• tuki asiakkaan vuorovaikutukseen ja sosiaaliseen elämään liittyvissä haasteissa ja kriiseissä
• tuki asiakkaan sosiaalisen verkoston luomisessa ja ylläpitämisessä

Henkilökunta
Henkilökuntaan kuuluu yhdeksän ohjaajaa. Henkilökunnan koulutustaustana on kehitysvammahoitaja, lähihoitaja ja sairaanhoitaja.  Henkilökunnan työaika sijoittuu 7.00-21.00 välisellä ajalle.
Tuettu asuminen sopii henkilölle, joka kykenee itsenäiseen asumiseen ja selviytyy omatoimisesti useimmista päivittäisistä toiminnoistaan. Henkilö kykenee ainakin osittain liikkumaan ja toimimaan itsenäisesti myös kodin ulkopuolella. Asiakas osaa tarvittaessa  ottaa yhteyden henkilökuntaan. Vahvan tukiasumisen mallissa apu on mahdollista räätälöidä asiakkaalle, kun asuminen ja tuki suunnitellaan helposti saavutettavalle etäisyydelle. Tukea tarjotaan arjen toiminnoissa kodissa tai kodin ulkopuolella. Tuen piirissä on noin viisikymmentä kehitysvammaista henkilöä.
                                             
Tervetuloa oppimaan!

Palveluesihenkilö
Arja Karppinen
puh. 044 797 4128
arja.karppinen@kainuu.fi