Kuhmon terveysasema - Yksikön esittely opiskelijoille

Yksikön sijainti

Terveysasema  sijaitsee  Kuhmon keskustassa.  Kirkkokatu 16-20, 88900 Kuhmo.
Opiskelijana olet tervetullut taloon hammashoitolan kirkonpuoleista sisäänkäynnistä, jonka luota sinut tullaan hakemaan sovittuna aikana ensimmäisenä päivänä.

Asiakkaat/potilaat

Terveysaseman vastaanotolla  hoidetaan eri-ikäisiä asiakkaita sairaanhoitajan, kansanterveyshoitajan tai lääkärin vastaanotolla. Hoidon tarpeen arviointi on työskentelyn lähtökohta. Vastaanottotoimintaan kuuluvat sekä kiireetön että päivystystoiminta. Yhteistyötä tehdään varsinkin terveyskeskussairaalan, kotisairaanhoidon, fysioterapian, ensihoidon sekä mielenterveys ja riippuvuuksien henkilökunnan kanssa. Terveysasemalla on oma vuodeosasto, jossa on 22 potilaspaikkaa. Osasto keskittyy hoitamaan ikäihmisten sairauksia.

Kuhmon terveysasema

Henkilökunta

Kuhmon  terveysasemalla on 4,5 omaa lääkärin virkaa, Sotkamon lääkärit käyvät tarpeen mukaan tekemässä lääkärintyötä Kuhmon terveysasemalla.

Lääkäreiden rinnalla vastaanotolla työskentelee hyvin kokeneet sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat yhdessä terveyskeskusavustajien kanssa.

Terveysasemalla on ajanvarauksella toimiva laboratorio ( Nordlab), ja röntgen, jossa otetaan kaikki natiiviröntgen  tutkimukset. Noin kerran kuukaudessa käy röntgenlääkäri UÄ tutkimuksia tekemässä.

Opiskelijat

Terveysasema toimii lääketieteen- ja sairaanhoitajaopiskelijoiden harjoittelupaikkana.

 Lääkärikoulutuksen peruskoulutuksen kaikki ryhmät sekä Oulun että Kuopion yliopistosta tulevat sovituille opintojaksoille. Peruskoulutuksen jälkeiset  yleislääketieteen erikoistumisopintoihin liittyvät avohoidon työsuoritukset voi suorittaa terveysasemallamme samoin muihin erikoistumisiin liittyvät terveyskeskusjaksot voi suoritta Sotkamon terveysasemalla.  Tällä hetkellä kouluttajalääkärinä toimii Sotkamon kouluttajalääkäri.

Terveysaseman vastaanotto sopii hyvin oppimisympäristönä  sairaanhoitaja, ensihoitaja ja terveydenhoitajaopiskelijoille. Harjoittelujakson perehdyttäjinä toimivat vastaanoton kaikki vastaanoton työntekijät.

Kaiken sen mitä mekin osaamme, opetamme ilolla myös sinulle.

Tervetuloa oppimaan!

Yksikön esimies ja yhteystiedot

Tuula Sassi, apulaisylilääkäri

puh 044-7502423

tuula.sassi@kainuu.fi

Jaana Sievänen, tulosyksikön päällikkö

puh 044 7750287

jaana.sievanen@kainuu.fi

Opiskelijavastaavat ja yhteystiedot (hoitajat)

Piia Appelgren, sairaanhoitaja

piia.appelgren@kainuu.fi