Kuvantamisen yksikkö - Yksikön esittely opiskelijoille

Yksikön sijainti

Kuvantamisen yksikköjä sijaitsee Kainuun eri kunnissa. Terveysasemilla on omat röntgenit Kuhmossa, Sotkamossa ja Suomussalmella.
Erikoissairaanhoito on keskittynyt Kainuun keskussairaalaan Kajaanissa. Kuvantamisen yksikkö keskussairaalassa sijaitsee uudessa sairaalassa (F – rakennus). Ensimmäisenä päivänä harjoittelijat ohjataan kuvantamisen yksikön front deskille ilmoittautumaan, josta palveluesihenkilö/ opiskelijavastaava ottaa heidät vastaan. Mikäli saavut paikalle autolla, jätä autosi pääovea vastapäätä olevalle parkkipaikalle tai Sotkamontien viereiselle suurelle parkkipaikalle, joista löytyy myös henkilökunnan parkkipaikat.

Toiminta & modaliteetit

Toimintamme painottuu virka-ajalle, mutta kuvantamisen yksikkö toimii 24/7 ja meillä on ympärivuorokautinen radiologipäivystys. Teemme monipuolisesti sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia. Virka-ajan ulkopuolinen toiminta painottuu päivystykselliseen TT-, ultraääni- sekä natiivitutkimuksiin.
Terveysasemien röntgeneissä tehdään pääasiassa natiivitutkimuksia. Radiologi käy tekemässä ultraäänitutkimuksia 1-2krt/kk terveysasemasta riippuen.
Keskussairaalassa on kaikki modaliteetit sädehoitoa lukuun ottamatta. Tutkimushuoneet: 1 TT, 1 MRI, 1 SPECT-TT, 2 angiosalia, 2 ultraäänihuonetta, 1 mammografiahuone, 3 natiivitutkimushuonetta, luuntiheysmittaus- ja hammaskuvauslaitteisto sekä 2 osastokuvauskonetta. Natiivitutkimuslaitteet ovat suoradigitaalisia.
Kuvantamisen yksikköön kuuluvat myös kliininen fysiologia ja isotooppi sekä kliininen neurofysiologia.

Henkilökunta

Työyhteisömme on moniammatillinen. Yksiköissä työskentelevät röntgen-, laboratorio- ja sairaanhoitajat, potilaskuljettajat (lähihoitajat), osastonsihteerit, tietojärjestelmäasiantuntija, radiologit, kardiologit, hoitologistikko sekä sairaalafyysikko ja huoltoinsinööri.
 

Traumasimulaatio tietokonetomografialaitteella

Opiskelijat

Opiskelijoille tarjoamme monipuolisen harjoittelupaikan, jossa pääsee aktiivisesti osallistumaan kuvantamistutkimuksiin eri modaliteeteillä. Meidän ammattitaitoisten ohjaajien käsissä opit ammatissa tarvittavia kädentaitoja, kohtaamaan potilaita eri elämäntilanteissa sekä pääset työskentelemään moderneilla laitteilla alati vaihtuvissa tilanteissa. 
Suurin osa opiskelijoistamme on röntgenhoitajaopiskelijoita. Joukkoomme mahtuu myös bioanalytiikko-opiskelijoita KNF – yksikössä.
Harjoittelupaikat varataan Jobiilin kautta.

Koronaariangiografiasali


Yksikön yhteystiedot

Kainuun hyvinvointialue
Kuvantaminen
Sotkamontie 13
040 153 3240
87300 Kajaani


Palveluyksikön esihenkilö
palveluesihenkilö Raakel Marjomaa
raakel.marjomaa@kainuu.fi
puh. 044 797 0659

Opiskelijavastaavat
Siiri Kyllönen
siiri.kyllonen@kainuu.fi 

Maritta Heikkinen
maritta.heikkinen@kainuu.fi