Palvelukeskus Kallio - Yksikön esittely opiskelijoille

Yksikön sijainti

Tullikallionkatu 3, 87100 Kajaani. Opiskelijat voivat tulla D-ovelle. Ovella voi soittaa numeroon 044 7565393 (apulaispalveluesihenkilö Päivi Palviainen) tai Väinölän hoitajille numeroon 044 7970195. Vaihtoehtoisesti voi soittaa myös ovikelloa, jolloin henkilökunta tulee päästämään sisälle. Pukuhuoneet löytyvät E- ja B-rappujen kautta, joiden kautta kulku tutustumiskäynnin jälkeen.

Tavallisimmat asiakkaat/potilaat, paikkamäärä

Palvelukeskus Kallio tarjoaa ikääntyneille ympärivuorokautista hoivapalvelua. Palvelukeskus Kalliossa on neljä pitkäaikaishoidon osastoa, joissa on asukkaita 51. Pitkäaikaishoidon osastoja ovat Hermanni, Maria, Vienola ja Väinölä. Lisäksi Ainolassa on 12 lyhytaikaishoitopaikkaa, joista kaksi on äkilliseen tarpeeseen. Asukkaat tarvitsevat paljon apua ja ohjausta henkilökunnalta päivittäisissä toiminnoissa

Opiskelijana pääset harjoittelemaan muistisairaiden kohtaamista, ergonomisesti oikeita työskentelytapoja, kinestetiikan käyttöä, perushoitoa, erilaisia hoitotoimenpiteitä ja lääkehoitoa. Opiskelijat ovat osa moniammatillista työyhteisöä harjoittelu jakson aikana. Lisäksi pääset harjoittelujaksolla osallistumaan työyhteisökehittämiseen erilasten menossa olevien projektien myötä.

Henkilökunta

Palvelukeskus Kallion henkilökuntaan kuuluu kolme sairaanhoitajaa, jotka tekevät kaksivuorotyötä. Lähihoitajat muodostavat suurimman ammattiryhmän, joista suurin osa tekee kolmivuorotyötä.  Fysioterapeutti käy Palvelukeskus Kalliossa kahtena päivänä viikossa.

Opiskelijat

Palvelukeskus Kallioon voivat tulla harjoitteluun hoiva-avustaja-, fysioterapeutti-, lähihoitaja-, sairaanhoitaja- ja geronomi-opiskelijat.

Suositeltavaa on, että opiskelijat ovat yhteydessä Palvelukeskus Kallioon jo ennen harjoittelun alkua puhelimitse tai sähköpostilla. Tällöin voidaan sopia käytännönasioista. Myös paikan päällä voi käydä tutustumassa jo ennen harjoittelua. 

Ensimmäisenä harjoittelupäivänä opiskelija voi aloittaa klo 9. Tästä voidaan sopia tarkemmin ennen harjoittelun alkua. Harjoitteluun mukaan tullessa tulee tuoda omat työkengät, eväät sekä harjoitteluun liittyvät asiakirjat.  

Tervetuloa oppimaan!

 

Palvelukeskus Kallio

Tullikallionkatu 3, 87100 Kajaani

 

Palveluesihenkilö Sirpa Komulainen (oppisopimusopiskelijoiden yhteyshenkilö)

sirpa.e.komulainen@kainuu.fi

puh.0447970149

 

vs. apulaispalveluesihenkilö Päivi Palviainen (muut opiskelijaryhmät)

paivi.palviainen@kainuu.fi

puh. 0447565393

 

Opiskelijavastaavat ja yhteystiedot

Lähihoitaja- opiskelijat voivat ottaa yhteyttä:

Antti Kortelainen

Antti.Kortelainen@kainuu.fi

 

Emmi Heikkinen

Emmi.Heikkinen@kainuu.fi

 

Päivitetty 8.2.2023