Alle kouluikäisten lasten suun terveydenhuolto

Alle kouluikäisten lasten suun terveystarkastukset tekee suun terveydenhuollon ammattilainen neuvola-asetuksen tai yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti.

Alle kouluikäisen lapsen hammashoidon käynnillä pääpaino on lapsesi suun ja hampaiden terveyttä edistävässä omahoidossa. Vastaanotolla saat ohjausta lapsen hampaiden päivittäiseen puhdistamiseen ja terveellisiin ravintotottumuksiin. Hyvällä omahoidolla on suuri merkitys lapsesi suun terveyden tulevaisuudelle. Lapsen huoltajan on hyvä osallistua käynneille yhdessä lapsen kanssa.

Suun ja hampaiden neuvola-asetuksen mukaiset terveystarkastukset järjestetään ennen kouluikää koko ikäluokalle, kun lapsi on: 1- vuotias 3- vuotias 5- vuotias Jos suun terveystarkastuksessa todetaan hoidon tarvetta, ohjaamme lapsen hammaslääkärin vastaanotolle.

Toimintaohjeet

Toimi näin

Suun terveystarkastuksen ajanvarauksesta lähetetään kutsu automaattisesti kotiin. Mikäli sinua huolettaa jokin asia lapsesi suun terveydessä, ota yhteyttä oman kuntasi suun terveydenhuollon ajanvaraukseen tai voit asioida Omasoten kautta sähköisesti.

Varatusta vastaanottoajasta on mahdollisuus saada tekstiviestimuistutus. Tekstiviesti lähetetään kaksi päivää ennen hoitoaikaa. Muistutusviesti tulee numeroon, joka on asiakkaan tiedoissa. Muistutusviestiin ei voi vastata. Muutos hoitoaikaan tulee tehdä ajanvarauksen kautta puhelimitse tai Omasoten kautta sähköisesti.

Ajan peruutus ja siirto on tehtävä 24 tuntia ennen varattua aikaa.