Teho- ja valvontaosasto - Yksikön esittely opiskelijoille

Teho- ja valvontaosasto

Yksikön sijainti

Teho- ja valvontaosasto sijaitsee uuden sairaalan pohjoispäädyssä kolmannessa kerroksessa. Sisään pääset soittamalla omaistenhuoneen vieressä olevaa ovikelloa.

Tavallisimmat asiakkaat/potilaat, paikkamäärä

Teho- ja valvontaosaston potilaat ovat vakavasti ja usein akuutisti sairastuneita, jotka tarvitsevat jatkuvaa tarkkailua ja hoitoa. Hoidettavana on kaikkien somaattisten erikoisalojen potilaita lapsesta vanhukseen. Tehohoitopaikkoja on osastolla neljä ja valvontapaikkoja kymmenen. Potilaspaikat ovat yhden hengen huoneissa. Osastolla on mahdollisuus hoitaa eristyshoitoa tarvitsevaa potilasta erillisessä eristyshuoneessa.

Henkilökunta

Teho- ja valvontaosastolla työskentelee lääkäreitä, sairaanhoitajia, lähihoitajia, osastonsihteereitä ja hoitologistikko. Henkilökunnan määrä on noin 60. Hoitotyö on kolmivuorotyötä. Teho- ja valvontaosasto kuuluu akuuttihoitopalvelujen vastuualueeseen, joten teemme yhteistyötä päivystyspoliklinikan kanssa. Varahenkilöt työskentelevät molemmissa yksiköissä.

Opiskelijat

Teho-ja valvontaosastolla hoidetaan kriittisesti sairaita potilaita, ja hoitotyö vaatii erityisosaamista. Sairaanhoitaja- ja ensihoitajaopiskelijalta edellytetään aikaisempi lähihoitajan tutkinto, työkokemusta hoitoalalta tai opiskelija on suorittamassa loppuvaiheen ammattiopintoja.

Harjoittelupaikat varataan Jobiilin kautta vähintään neljäksi viikoksi. Opiskelija sitoutuu noudattamaan ohjaajiensa työvuoroja.

Meillä voit oppia…

Teho- ja valvontaosastolla perehdyt ja osallistut keskeisimpiin tehohoitotyön osa-alueisiin itsenäisesti sekä ohjaajasi kanssa. Samalla tutustut myös eri potilasryhmien erityispiirteisiin hoitotyössä. Potilaidemme yleisimpiä sairauksia ovat hengitys- ja verenkiertovajaus, neste- ja elektrolyyttihäiriöt, vuoto- ja hyytymishäiriöt, neurologiset sairaudet (AVH), sokeriaineenvaihdunnan häiriöt, munuaisten toimintahäiriöt, myrkytykset, vaikeat pankreatiitit, traumat ja sydänperäiset ongelmat (CCU).

Teho-ja valvontaosastolla toimii jatkuva MET-päivystys (Medical Emergency Team). MET- hoitaja lähtee sairaalan sisäisiin elvytys- ja MET-hälytyksiin, sekä avuksi päivystykseen trauma- ja hätätilapotilashälytyksiin.

Osastollamme on käytössä Clinisoft-potilastietojärjestelmä. Järjestelmän käyttö vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan, jotka saat harjoittelun alussa Clinisoft vastaavilta.

Toteutamme osastollamme rakenteista kirjaamista ja hiljaista raportointia. Päiväjärjestykseen kuuluvat mm. potilaan perushoidon toteuttaminen, RTG-kuvaukset ja muut tutkimukset, verikokeet, lääkehoidon toteuttaminen, lääkärin kierrot ja kuntouttava hoitotyö.

Tervetuloa oppimaan!

Teho- ja valvontaosasto (3.krs), Sotkamontie 13, 87100 Kajaani, 08-61562260

https://sote.kainuu.fi/toimipisteet/teho-ja-valvontaosasto

Yksikön esimies ja yhteystiedot

Osastonhoitaja Tiina Saarenpää, tiina.saarenpaa@kainuu.fi 

Opiskelijavastaavat ja yhteystiedot

Tuija Karppinen, tuija.s.karppinen@kainuu.fi

Anu Ruotsalainen, anu.ruotsalainen@kainuu.fi

Sisko Tapio, sisko.tapio@kainuu.fi