Sotkamon perhekeskus

Sotkamon perhekeskuksessa toimivat äitiys- ja lastenneuvola, perheneuvola ja perhetyö sekä lapsiperheiden kotipalvelu. Sosiaalitoimen osalta löytyvät aikuissosiaalipalvelut, lastensuojelu, lastenvalvoja ja toimeentuloturva. Äitiys- ja lastenneuvola toimivat uusissa tiloissa, terveysaseman D-rakennuksessa, Keskuskatu 11. Muut perhekeskuksen toiminnat löytyvät terveysasemalta perhekeskuksen tiloista, Keskuskatu 9.

Perhekeskusverkostossa ovat mukana myös varhaiskasvatus, seurakunta, koulut, nuorisopalvelut, mielenterveys- ja riippuvuuksienhoito sekä eri järjestöt ja hankkeet.

Eri tahojen verkostoitumista edistää yhteisesti toteutettu toiminta, josta hyvänä esimerkkinä ovat perhevalmennus ja erilaiset vertaisryhmät. Tervetuloa edistämään perheiden hyvinvointia ja toimimaan osallisuuden, kasvatuskumppanuuden ja yhteisöllisyyden hengessä.

Perhekeskuksen ja neuvolan aulat ovat avoimia kohtaamispaikkoja perheille. Aulassa voit leikkiä lasten kanssa, lämmittää välipalaa, imettää ja vaihtaa vaippoja sekä tavata toisia vanhempia, jutella työntekijöiden kanssa, tehdä ehdotuksia ja jättää toimintaideoita.

Sosiaalinen tuki ja toimeentulo

Vaikeat elämäntilanteet ovat osa elämää, mutta joskus esimerkiksi työttömyys, sairaus, velkaantuminen, parisuhteen päättyminen, liiallinen päihteiden käyttö tai pelaaminen voi aiheuttaa tilanteita, joista selviäminen yksin tuntuu mahdottomalta. Ratkaisujen etsimiseksi ja ongelmien selvittämiseksi sinulla on mahdollisuus tavata sosiaalityöntekijää tai sosiaaliohjaajaa, joka auttaa sinua selvittämään tilanteesi solmukohtia. Saat henkilökohtaista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Meiltä saat tietoa sosiaaliturvasta, palvelujärjestelmästä sekä paikallisista yhteistyöverkostoista. Asiakkaita otetaan vastaan vainoastaan ajanvarauksella.

Käyntiosoite

Keskuskatu 9 88600 Sotkamo

Toimipisteen yhteystiedot

Aukioloajat

Perhekeskus
Maanantai 8:00-16:00
Tiistai 8:00-16:00
Keskiviikko 8:00-16:00
Torstai 8:00-16:00
Perjantai 8:00-14:00
Lauantai Suljettu
Sunnuntai Suljettu

Puhelinnumerot

Sot­ka­mon per­he­kes­kuk­sen vas­taa­va (puhelin, pvm/mpm) 044 7970245
Aikuissosiaalityön takaisinsoittopalvelu (puhelin, pvm/mpm) 08 61567741