KUVANTAMINEN (röntgen, radiologia)

Kuvantaminen (röntgen, radiologia) tuottaa radiologisia tutkimuksia ja toimenpiteitä koko Kainuun alueen potilaille ja varusmiehille. Kuvantamisen yksiköillä
on toimintaa Kainuun keskussairaalassa ja terveysasemilla Kuhmossa, Sotkamossa ja Suomussalmella. 

Terveysasemilla tehdään tavanomaisia röntgentutkimuksia ja ultraäänitutkimuksia. Kuhmon ja Suomussalmen röntgeneissä tehdään lisäksi yöpolygrafiatutkimuksia. 
Kainuun keskussairaalassa tehdään röntgen-, magneetti-, mammografia-, luuntiheysmittaus- ja ultraäänitutkimuksia sekä verisuonten tutkimuksia ja pallolaajennuksia.

Kuvat ja lausunnon toimitamme lähettäneelle tai hoidosta vastaavalle lääkärille, joka kertoo tuloksista ja hoitosuunnitelmasta edelleen asiakkaalle.

Käy­tös­sämme on ta­kai­sin­soit­to­jär­jes­tel­mä Kainuun keskussairaalassa tehtäviin tutkimuksiin liittyen. Takaisinsoittojärjestelmän soittoaika on maanantaista torstaihin klo 7.30-16 ja perjantaisin ja arkipyhien aattona klo 7.30-15. Terveysasemien ajanvaraukset kunkin kunnan vastaanottonumerosta.

Takaisinsoittonumero: 040 153 3240

"Soitit Kainuun hyvinvointialueen kuvantamisen yksikköön. Meillä on käytössä takaisinsoittopalvelu. Jos asiasi koskee kuvantamisen tutkimuksen ajanvarausta, sinun tulee ottaa yhteyttä tutkimusta pyytäneeseen yksikköön. Jos asiasi koskee kuvantamisen tutkimusta, paina numero 1. Kiitos soitostasi. Soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian tai viimeistään seuraavan työpäivän aikana."


  
Linkit:

Mitä säteily on?
 
Säteilyn käyttö lääketieteessä
 
Miten terveydenhuolto ja teollisuus hyödyntävät säteilyä?

Tietoa röntgentutkimusten säteilyannoksista

Tutkimukseen.fi