Työelämäpalvelut

Työttömyyden kohdatessa elämässä tulee vastaan paljon selvitettäviä asioita. Aikuisten sosiaalityössä voidaan auttaa sinua monin tavoin. Käymme yhdessä läpi kanssasi elämäntilannettasi ja pohdimme, mistä olisi hyötyä juuri sinun tilanteessasi. 

Mikäli työttömyytesi taustalla on terveydellisiä syitä, tuemme sinua oikeiden palveluiden hakemisessa. Meidän kauttamme sinulla on mahdollisuus päästä ilmaiseen terveystarkastukseen. Ajan voi varata kansanterveyshoitajilta.

Autamme sinua tarvittaessa myös erilaisten etuuksien hakemisessa. 

Aikuisten sosiaalityössä tehdään työ- ja toimintakyvyn sekä eläkemahdollisuuksien selvittelyjä sekä autetaan oikeiden kuntoutuspalveluiden järjestämisessä. Autamme tarvittaessa selvittämään erilaisia koulutus- ja työelämän palveluita yhdessä TE-toimiston ja Kelan kanssa.  

Työllistymistä tukevia sosiaalipalveluita ovat esimerkiksi kuntouttava työtoiminta sekä sosiaalinen kuntoutus. Mikäli olet kiinnostunut aikuisten sosiaalityön tai Kainuun TYPin palveluista, olethan yhteydessä soittamalla 08 615 67741.

Kai­nuus­sa on käynnistynyt työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lu 1.3.2021, jos­sa yh­dis­te­tään val­tion ja kun­tien re­surs­sit työl­li­syy­den edis­tä­mi­sek­si:

Linkki Työllisyyden kuntakokeilun TEM:n verkkosivustolle

Linkki Kainuun työllisyyden kuntakokeilun verkkosivustolle sivustolle