Kuvantamispalvelut

Kuvantamisen palvelusyksikkö tuottaa radiologisia tutkimuksia ja toimenpiteitä koko Kainuun alueen potilaille ja varusmiehille. Radiologian toimintaa on Kainuun keskussairaalassa ja terveysasemilla Kuhmossa, Sotkamossa, Suomussalmella, Puolangalla ja Paltamossa.

Terveysasemilla tehdään tavanomaisia röntgentutkimuksia ja ultraäänitutkimuksia. Suomussalmen ja Kuhmon röntgeneissä tehdään lisäksi yöpolygrafiatutkimuksia. Kainuun keskussairaalassa tehdään luuntiheysmittauksia, röntgen-, magneetti-, mammografia-, tietokonetomografia- ja ultraäänitutkimuksia sekä verisuonten tutkimuksia ja pallolaajennuksia.

Muut kuvantamispalvelut Kainuun keskussairaalassa: Kliininen neurofysiologia (KNF) tutkii keskus- ja ääreishermoston sekä lihaksiston toimintaa ja sen häiriöitä sähköisin mittauksin. Lisäksi tehdään uniapnea-tutkimuksia kotirekisteröintinä (Yöpolygrafia). Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede tuottavat radioisotoopeilla toiminnallisia gammakamerakuvauksia ja radioisotooppihoitoja. Lisäksi tehdään verenpaineen vrk-rekisteröintejä.

Toimintaohjeet

Toimi näin

Noudata sinulle mahdollisesti annettuja esivalmisteluohjeita ja täytä esitietokaavake, kun saavut tutkimukseen tai toimenpiteeseen.