Silmätautien poliklinikka - Yksikön esittely opiskelijoille

Toiminnasta

Silmätautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joiden taudin määritys, hoito ja hoidon seuranta edellyttävät erikoissairaanhoidon vaativia tutkimuksia ja toimenpiteitä. Yleisimpiä tutkittavia ja hoidettavia sairauksia ovat glaukooma, diabetespotilaan silmänpohjamuutokset, karsastuspotilaat, ikärappeumapotilaat, kaihipotilaat, neuro-oftalmologiset potilaat ja erilaiset silmätulehdukset. Silmätautien poliklinikalla tehdään myös silmänalueen pientoimenpiteitä ja otetaan vastaan päivystyspotilaita.

Henkilökunta

Silmätautien poliklinikka on avoinna arkisin on 7.30-15.30 välillä. Kajaanin silmätautien poliklinikalla työskentelee silmälääkäreitä, apulaisosastonhoitaja, sairaanhoitajia sekä osastonsihteereitä.

Opiskelijaksi silmätautien poliklinikalle

Opiskelijaksi poliklinikalle voit tulla missä vaiheessa opiskelua tahansa kunhan omaat aktiivisuutta ja innostuneisuutta uuden oppimiseen!

Opiskelumahdollisuudet

Opiskelija on ensimmäiset 3 viikkoa silmätautien tai korva-, nenä- ja kurkkutautienpoliklinikalla. Kolmen viikon jälkeen opiskelija vaihtaa toiselle erikoisalalle, jolloin molemmat erikoisalat tulevat tutuksi. Eli yhteensä harjoitteluaika on 6 viikkoa. Harjoittelupaikassa opiskelija tutustuu kyseisten erikoisalojen moninaiseen toimintaan. Katso siis myös korvatautien poliklinikan esittely.

Silmätautien poliklinikalla opiskelija voi halutessaan käydä tutustumassa silmäpoliklinikalla näönkuntoutusohjaajan toimintaan ja kaihileikkauspotilaan hoitoon leikkausyksikössä. Poliklinikalla opiskelijalla on oma nimetty ohjaaja. Harjoittelun alussa opiskelija tutustuu polikliiniseen työhön ja harjoittelun edetessä hän saa taitojensa mukaisesti olla mukana potilaan hoitotyössä.

Uudet oppimiskokemukset eri ikäisten ihmisten kanssa odottavat sinua. Tervetuloa osaksi työyhteisöämme harjoittelusi ajaksi!

Yksikön yhteystiedot

Palveluyksikköpäällikkö Pia Kemppainen pia.kemppainen@kainuu.fi, puh. 044 797 4824,
Palveluesihenkilö Kirsi Kela, kirsi.kela@kainuu.fi,  puh. 044 797 4075
Opiskelijavastaava 

Yksikön sijainti

Poliklinikka sijaitsee sairaalan kolmannessa kerroksessa, sisäänkäynti F1.

Kainuun keskussairaala
Silmätautien poliklinikka, 3 krs
Sot­ka­mon­tie 13 
87300 Kajaani