Tukea ja ohjausta sähköiseen asiointiin

Digitukea

Kainuun liiton internetsivuille on koottu runsaasti digitukeen liittyviä linkkejä ja löydät sieltä muun muassa kaikki paikat, joissa Kainuussa tarjotaan digitukea.

Suomidigi-sivustolta löydät digitukea antavia toimijoita ja myös Kainuun alueen etädigituen tarjoajia (etätukea puhelimitse tai sähköpostitse) ja julkisen sektorin (mm. Kela) tarjoamaa etätukea sähköisiin palveluihin.

Kansalaisneuvonta on julkisten palvelujen käyttäjille suunnattu neuvontapalvelu ja se auttaa löytämään oikean viranomaisen tai viranomaisen sähköisen palvelun asiansa hoitamiseen. Lisäksi Kansalaisneuvonta tarjoaa tukea sähköiseen asiointiin ja vastaa yleisluontoisiin julkisia palveluita koskeviin kysymyksiin. Kansalaisneuvonnan palvelukanavia ovat puhelin, sähköposti, sähköinen yhteydenottolomake, chat ja etäyhteys. Puhelinneuvonta palvelee maanantaista perjantaihin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Omasoten tekninen tuki: omasote@kainuu.fi

Kainuun soten sähköisen asioinnin tuki: Palveluneuvonta p. 08 61561, avoinna ma-pe klo 8-16

Apua digitaitojen vahvistamiseen

Ylen digitreenit -sivustolla voit harjoitella erilaisia digitaitoja muun muassa Digitreenit-peruskurssin avulla. Sivustolta löydät myös monipuolisesti tietoa ja neuvoja eri digilaitteista, verkossa asioimisesta, tietoturvasta ja sosiaalisesta mediasta.

Digiosaamisen peruskurssilla perehdytään yleisimpien digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöön havainnollisten esimerkkien kautta. Kurssi on maksuton ja sen voi suorittaa omaan tahtiin.

Seniorsurf rohkaisee ikääntyneitä ihmisiä tietokoneiden ja internetin käyttöön. Sivuston kautta löydät opastusmateriaaleja ja voit hakea opastuspaikkoja alueeltasi.