Tiedote 29.05.2024

Kainuun hyvinvointialueen laatusertifikaatti voimassa vuoteen 2027 saakka

Kai­nuun hyvinvointialueelle on myönnetty kan­sain­vä­li­sen laa­tu­jär­jes­tel­män (ISO 9001:2015) mu­kai­nen laa­tu­ser­ti­fi­kaat­ti vuoteen 2027 saakka. Sertifikaatti kattaa hyvinvointialueen johdon ja hallinnon, ensihoidon, päivystyksen, teho- ja valvontayksikön, kuvantamisen, patologian, kuntoutuksen, erikoissairaanhoidon osastohoidon, leikkaus- ja anestesiayksikön sekä poliklinikkapalvelut.

Vastaava sertifikaatti on ollut Kainuun terveydenhuoltopalveluissa voimassa vuodesta 2009 lähtien eri osa-alueilla. ”Laa­tu­työ­n perinne on meillä jo vahvaa ja se näkyy entistä laajemmin. Erityistä palautetta ulkoiset arvioijat antoivat henkilöstön aktiivisesta osallistumisesta ja avoimesta ilmapiiristä. Huomiota kiinnitettiin myös keskeisten tietojen hallintaan, esimerkiksi uuden strategian tunnistamiseen. Kehittämiskohteina on tunnistettu mm. toiminnan mittarointiin liittyviä kohteita. Esille nousevat tietysti myös huolet supistuvan rahoituksen vaikutukset toimintaan”, kertoo Kai­nuun hyvinvointialueen laa­tu­johtaja Vir­pi Kor­ho­nen.

Ser­ti­fioin­ti ko­ros­taa jat­ku­vaa pa­ran­ta­mis­ta

Laa­dun­hal­lin­ta­jär­jes­tel­mä on or­ga­ni­saa­tio­ta oh­jaa­va mal­li, jol­la py­ri­tään var­mis­ta­maan luo­tet­ta­va ja vaa­ti­mus­ten mu­kai­nen toi­min­ta se­kä hy­vät tu­lok­set. Kes­keis­tä on jat­ku­van pa­ran­ta­mi­sen kult­tuu­ri. ”Sertifiointi vahvistaa myös laatutyön vakautta ja jatkuvuutta”, korostaa Kainuun hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg, joka on tyytyväinen järjestelmän tuomaan työtapaan.

Laa­tu­jär­jes­tel­män ar­vioin­nis­sa tar­kas­tel­laan or­ga­ni­saa­tion toi­min­taa, toi­min­taym­pä­ris­töä, asia­kas­läh­töi­syyt­tä, toi­min­nan joh­ta­mis­ta ja suun­nit­te­lua se­kä pal­ve­lui­den tuot­ta­mi­sen käy­tän­tö­jä ja ke­hit­tä­mis­tä. Seu­ran­ta-ar­vioin­nit teh­dään vuo­sit­tain.

Kai­nuun hyvinvointialueen laa­tu­jär­jes­tel­män au­di­toin­nin on suo­rit­ta­nut ja ser­ti­fi­kaa­tin on myön­tä­nyt Lab­qua­li­ty Oy.