Tiedote 20.06.2024

Kainuun hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg jättää tehtävänsä

Kainuun aluehallitus ja hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg ovat sopineet, että Lindberg irtisanoutuu tehtävästään luottamuspulan vuoksi. Ero astuu voimaan 20. kesäkuuta. Aluehallitus on käsitellyt asian tämän päiväisessä kokouksessaan.

Johtajasopimuksen perusteella luottamuspulan vuoksi irtisanoutuvalle Lindbergille maksetaan kahdeksan kuukauden bruttopalkkaa vastaava erokorvaus (n. 112 000 euroa). 

Kainuun aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Huotari kommentoi, että eropäätökseen ei liity mitään yksittäistä tapahtumaa tai asiaa. ”Vaikeissa muutostilanteissa poliittisen johdon ja viranhaltijoiden näkemykset eivät aina kohtaa. Kainuu on suurten muutosten edessä, ja olemme yhdessä päätyneet Lindbergin kanssa tähän ratkaisuun. Olennaista on, että hyvinvointialueen taloutta tasapainottavat toimet viedään strategiamme mukaan päätökseen”, selventää Huotari. 

Aluehallitus päättää hyvinvointialuejohtajan tehtävän täyttämisestä myöhemmin. Väliaikaisena hyvinvointialuejohtajana toimii hallinto- ja tukipalveluiden toimialuejohtaja Timo Halonen.