Tiedote 29.05.2024

Kainuun keskussairaalan lasten ja nuorten poliklinikan uudet taideteokset julkaistu

Kainuun keskussairaalan lasten ja nuorten poliklinikalle on valmistunut sotkamolaisen kuvataiteilijan Sanna Vihannon uusia taideteoksia. Teokset jatkavat Vihannon vuonna 2020 julkaistua eläinaiheista sarjaa, jota on sijoitettu sairaalan lasten ja nuorten osastolle.

”Olin todella mielissäni, kun sain tehdä lisää teoksia samaan teemaan kuin muutamaa vuotta aiemmin. Myös näissä teoksissa seikkailee pieniä ja isompia eläimiä; muiden muassa ilvesperhe sekä suden pentuja ja kauriin vasoja. Tekniikkana on akryylimaalaus muotoon leikattu puulle”, kertoo taiteilija Sanna Vihanto. 

Teosten tilauksen on mahdollistanut lahjoitusvarat, jotka on osoitettu Kainuun keskussairaalalle lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. ”Osastolla esillä oleva Sannan taide on saanut paljon hyvää palautetta ja halusimme, että myös polilla asioivat perheet saavat siitä nauttia”, toteaa palvelualuepäällikkö Laura Pasanen Kainuun hyvinvointialueelta.

Sanna Vihannon uudet teokset ovat nähtävillä lasten ja nuorten poliklinikan käytävillä sairaalan kolmannessa kerroksessa.

Katso lisää kuvapankista