Tiedote 02.04.2024

Kainuun nuorisofoorumi Kajaanin ammattikorkeakoululla

Kainuun hyvinvointialueen nuorisovaltuusto järjestää nuorisofoorumin Kajaanin ammattikorkeakoululla lauantaina 11.5.2024 klo 12–16. Tapahtumassa nuoret ja nuorten elämään vaikuttavat järjestöt ja päättäjät kohtaavat. Tule tutustumaan moniin, mielenkiintoisiin esittelypisteisiin, seuraamaan paneelikeskustelua nuorille tärkeistä teemoista ja vaihtamaan ajatuksia juuri sinun mielesi päällä olevista aiheista muiden kiinnostuneiden kanssa!

Kainuun nuorisofoorumi on ollut viime vuodet tauolla

Kainuun maakunnallinen nuorisofoorumi on tarjonnut nuorille Kainuun eri kunnista tärkeän mahdollisuuden tavata toisiaan, tutustua toisiinsa ja myös päättäjiin, kuulla nuorille ajankohtaisista ja tärkeistä asioista ja suunnitella yhdessä tulevaa toimintaa. Ensimmäinen nuorisofoorumi järjestettiin Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston toimesta vuonna 2014.

Viimeisimpiä suunnitelmia nuorisofoorumin järjestämiseksi tehtiin vuoden 2020 maaliskuulle, jolloin tapahtuma kuitenkin jouduttiin perumaan COVID-19-pandemian vuoksi. Sen jälkeen tapahtuma onkin valitettavasti jäänyt tauolle. Tarve Kainuun nuorisofoorumille kuitenkin on ilmiselvä, ja iloksemme voimme kertoa että seuraava foorumi järjestetään jo muutaman viikon kuluttua!

Aika: lauantai 11.5.2024 klo 12-16 (lounas ilmoittautuneille klo 12-13)
Paikka: Kajaanin ammattikorkeakoulu, Taito 2

Tapahtumassa on tarjolla mm. mielenkiintoisia puheenvuoroja ja monipuolinen kattaus eri toimijoiden infopisteitä. Infopisteisiin tutustumalla osallistut samalla myös arvontaan.

HUOM: Ruokailuun ilmoittautuneille osallistujille tarjotaan lounas klo 12.
Nuorisofoorumiin pyritään järjestämään nuorille ilmainen kyyti jokaisesta Kainuun kunnasta. Ole rohkeasti yhteydessä omaan nuorisotyöntekijääsi, jos tarvitset yhteiskuljetusta!

Kainuun Hyvinvointialueen nuorisovaltuusto

Kainuussa on jo vuosien ajan toiminut kuntien omien nuorisovaltuustojen lisäksi maakunnallinen nuorisovaltuusto. Aiemmin tämä tunnettiin nimellä MaNu ja se toimi Kainuun liiton siipien suojassa.

Kun uudet hyvinvointialueet käynnistivät toimintansa, niille määriteltiin hyvinvointialuelakiin perustuen vastuu järjestää alueellaan nuorisovaltuuston toiminta nuorten vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi. Tässä yhteydessä Kainuun liitto ja Kainuun hyvinvointialue sopivat erillisellä sopimuksella, että tämä alueellinen nuorisovaltuusto toimii myös Kainuun liiton vapaaehtoisena vaikuttamistoimielimenä.

Syksystä 2022 lähtien Kainuun alueellinen nuorisovaltuusto on toiminut Kainuun hyvinvointialueen organisoimana.

Lisätietoja nuorisovaltuuston toiminnasta:
Helena Saari
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen erikoissuunnittelija, nuorisovaltuuston koordinaattori
Kainuun hyvinvointialue
044 797 0245
helena.saari@kainuu.fi