Tiedote 29.11.2023

Kajaanin hoivayksikkö muuttaa KAKS:lle

Satamakadulla sijainnut hyvinvointialueen Kajaanin hoivayksikkö muuttaa Kainuun keskussairaalaan tänään keskiviikkona 29.marraskuuta. Yksikkö jatkaa KAKS:ssa 10-paikkaisena lyhytaikaisen laitoshoidon yksikkönä sairaalan kuudennen kerroksen pohjoispäädyssä (b-siivessä). 

Hoivayksikkö henkilöstöineen siirtyy terveyden- ja sairaanhoidon toimialueen alaisuuteen ja muuttuu asteittain Kajaanin terveyskeskussairaalan yleislääketieteen osastoksi. Muutos on osa hyvinvointialueen järjestämissuunnitelman toimenpiteitä, jonka mukaan pitkäaikainen laitoshoito päättyy ikäihmisten asumispalvelujen palvelualueella.  

Lyhytaikaisia hoitopaikkoja pyritään lisäämään asiakkaiden palvelutarpeiden mukaisesti mm. Palvelukeskus Kallioon Kajaaniin. Lyhytaikaiset hoitopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti hoitokotipaikan odottajille sekä omaishoidettavien vapaapäivien järjestämiseen. 

”Kajaanin hoivan muutto on monin tavoin merkittävä asia. Vanhat tilat ovat olleet huonossa kunnossa, joten sekä työntekijöidemme että asiakkaiden kannalta KAKS:n tilat tuovat pitkään toivotun muutoksen. Muutto sairaalan yhteyteen tehostaa toimintaa niin hoidossa kuin tukipalveluissakin. Samalla muutto on konkreettinen osa palvelurakenteen muutosta”, luonnehtii ikäihmisten asumispalvelujen palvelualuepäällikkö Metti Järvikallio Kainuun hyvinvointialueelta. 

Ikäihmisten palveluissa painopiste on kotona asumisen tukemisessa, jonka osana lisäksi tarvitaan myös lyhytaikaisia hoitopaikkoja sekä asumisen palveluita. Tavoitteena on lisätä myös yhteisöllistä asumista, jossa asiakkailla on tarpeita vastaava asunto osana esteetöntä ja turvallista yksikköä.