Tiedote 20.09.2023

Kajaanin uuden paloaseman peruskivi muurattu

Kajaanin kaupungin rakennuttaman uuden paloaseman ja kaupungin varikon peruskivi muurattiin Vimpelinlaaksossa 20.9. perinteisin menoin.

Juhlassa puhuneet kaupunginjohtaja Jari Tolonen ja hyvinvointialueen johtaja Jukka Lindberg korostivat hankkeen merkitystä sekä kaupungin että pelastuslaitoksen kannalta.

Tilaisuudessa peruskiveen muurattiin metallinen aikakapseli muistoksi tuleville sukupolville. Kapseliin kätkettiin mm. eri dokumentteja, päivän sanomalehti ja vanha viranomaispuhelin 

Tilaisuuteen osallistui laaja joukko Kajaanin kaupungin ja Kainuun hyvinvointialueen johtoa, pelastuslaitoksen henkilökuntaa sekä rakennusurakoitsijoiden ja -suunnittelijoiden edustajia.

Tulevan rakennuksen käyttäjinä ovat Kajaanin kaupungin kunnallistekniikka ja Kainuun hyvinvointialueen Kainuun Pelastuslaitos. Paikalle rakennetaan kaksikerroksinen betonirunkoinen rakennus, johon tulee toimistot, pukutilat, miehistötilat, varuste- ja huoltotilat sekä korjaamo- ja pesuhalli. Bruttoalaa on yhteensä 3277 neliömetriä. Uudet tilat luovutetaan käyttäjille syyskuussa 2024.