Tiedote 21.10.2024

Kau­si­ro­ko­tuk­set eli inf­luens­sa- ja ko­ro­na­ro­ko­tuk­set ovat alkaneet, varaa aika pikimmiten!

Kainuun hyvinvointialueella kausi-infuenssarokotus ja koronarokotuksen tehosteannos annetaan vain ajanvarauksella. Maksuttoman korona- ja influenssarokotuksen ajanvaraus osoitteesta omasote.kainuu.fi tai numerosta 044 709 3788.

Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen (THL) suo­si­tuk­sen mukaan rokotukset aloitetaan aiempia syksyjä aikaisemmin, jo lokakuussa. Kainuussa aikoja on parhaiten tarjolla viikoille 43-44.

Inf­luens­sa­ro­ko­te an­taa suo­jaa

Ro­ko­te on pa­ras suo­ja kau­si-inf­luens­saa vas­taan. Se vä­hen­tää va­ka­van inf­luens­san il­maan­tu­vuut­ta ja jäl­ki­tau­te­ja, mut­ta ei suo­jaa fluns­sal­ta eli ta­val­li­sel­ta nu­ha­kuu­meel­ta. "Kainuun hyvinvointialue haluaa muistuttaa, että kausirokotteet ovat nyt saatavissa, ja ne annetaan rokotusohjelmiin kuuluville maksutta vain ajanvarauksen perusteella", korostaa vs.palveluyksikköpäällikkö Eeva Heikkinen. Rokotusten aikana kuntien neuvoloiden, koulu-ja opiskelijaterveydenhuollon, terveysasemien ja ylepolin toiminnoissa voi esiintyä viivästyksiä.

Influenssarokote

Influenssarokotteen saavat maksutta 6kk-6 vuoden ikäiset lapset, raskaana olevat, 65 vuotta täyttäneet, asepalveluksensa aloittaneet sekä sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat. Myös soten ja lääkehuollon ammattihenkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon saa maksuttoman rokotteen.
Rokotteen saa myös omakustanteisesti reseptipyynnöllä omasote.kainuu.fi tai oman terveysaseman kautta. Osta rokote apteekista ja varaa omasote.kainuu.fi

Koronarokote

Koronarokote on maksuton kaikille 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, sekä 18 vuotta täyttäneille joilla on jokin vakavan koronataudin riskiä lisäävä sairaus

Suosittelemme että koronataudin sairastamisesta tai edellisen koronarokoteannoksen hakemisesta on vähintään kuusi (6) kuukautta aikaa. 

Li­sä­tä tie­to­ja ro­ko­tuk­sis­ta se­kä ro­ko­tus­pis­teis­tä Kai­nuun hy­vin­voin­tia­lueen verk­ko­si­vuil­ta 
hy­vin­voin­tia­lue.kai­nuu.fi/kau­si­ro­ko­tuk­set