Tiedote 30.08.2024

Sambialaiset sairaanhoitajat saapuvat Kainuuseen

Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kainuun hyvinvointialueen onnistunut yhteistyö tuo Kainuuseen sambialaisia sairaanhoitajia syyskuussa. Seitsemän hoitajaa aloittaa hoitoapulaisen tehtävissä ikäihmisten palveluissa Kajaanissa. 

Hoitajien rekrytointi ja valmisteleva työ on tehty yhteistyössä Kajaanin amk:n Soka-hankkeen ja Kainuun hyvinvointialueen Maailmalta Kainuuseen - yhdessä töitä tekemään -hankkeen kanssa. ”Toivotamme heidät perheineen lämpimästi tervetulleeksi. Tämä on hyvä osoitus toimivasta yhteistyöstä, jossa yhtenä osana oli ensimmäisten Satakuntaan sijoittuneiden hoitajien kokemukset”, iloitsee Kajaanin amk:n rehtori Matti Sarén.

”Hoitajille on järjestetty suomen kielen ja kulttuurin koulutusta Sambiassa tammikuusta 2024 lähtien. Työnantajana pyrimme luomaan pitovoimaa kansainväliseen rekrytointiin perheiden integrointiin panostamisella ja työyhteisöjen valmentamisella. Kajaanissa sekä kaupungin että kolmannen sektorin toimijat ovat olleet mukana valmistelemassa hoitajien vastaanottoa”, kertoo hankepäällikkö Pertti Kyllönen Kainuun hyvinvointialueelta.

Tulijat pääsevät tutustumaan uusiin koteihinsa, päiväkoteihin ja kouluihin syyskuun alussa. Perehtymisjakson jälkeen työntekijät aloittavat työnsä kotihoidossa ja ikäihmisten palveluissa Kajaanin alueella. Yksiköiden henkilöstöä on koulutettu monikulttuurisessa työyhteisössä toimimiseen. Kaikille saapuville henkilöille tarjotaan mahdollisuus hakeutua joko sairaanhoitajan pätevöitymiskoulutukseen tai lähihoitajaopintoihin Kajaanissa.

Onnistuneeseen ulkomailta rekrytointiin liittyy myös eettisyyden varmistaminen. Asiaan on erityisesti panostettu hankkeiden aikana, ja hankkeeseen on saatu puoltava lausunto Suomen ja Sambian terveysministeriöistä.

Lisätietoja medialle:

  • Rehtori Matti Sarén, Kajaanin amk (044 7101 600)
  • Hankepäällikkö Pertti Kyllönen, Kainuun hva (040 486 3987)