Tiedote 01.12.2023

Suomussalmen terveysasemalle jälleen tunnustus lääkäreiden opiskelijaohjauksesta  

Suomen Medisiinariliitto on myöntänyt Suomussalmen terveyskeskukselle Kandiystävällisen Terveyskeskuksen arvonimen. Suomussalmelle nimitys myönnettiin jo kolmatta kertaa. 

Palkinto myönnetään vuosittain lääketieteen opiskelijoiden ehdotusten perusteella. Kriteereinä Kandiystävälliselle terveyskeskukselle ovat myönteinen ilmapiiri, hyvä perehdytys ja seniorituen saatavuus sekä kouluttautumisen ja palautteen saannin mahdollisuus.

Suomussalmen terveyskeskuksen apulaisylilääkäri Pertti Pasanen toteaa, että huomionosoitusten toistuvuus on osoitus työyhteisön vahvuuksista. ”Pienikin paikkakunta pystyy tarjoamaan laadukasta palvelua ja ammattilaisten ohjausta. Suomussalmella on haluttu panostaa myös opiskelijoihin. Lääkärin työ perusterveydenhuollossa on vaihtelevaa ja vaativaa työtä, joka näkyy myös yleislääkärin erikoistumiskoulutuksen nykyisessä suosiossa”, kertoo Pasanen.

Suomussalmen tk:n vastaanotolla työskentelee 8 lääkäriä ja 13 hoitajaa. Terveyskeskus on osa Kainuun hyvinvointialuetta, jonka erikoissairaanhoidon palvelut tuotetaan Kainuun keskussairaalassa 100 kilometrin päässä. ”Pitkien välimatkojen myötä lääkärin osaaminen ja vastuu potilaasta korostuvat. Nämä varmasti välittyvät myös täällä työskenteleville kandeille”, toteaa Pasanen.