Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP)

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä ja tulevan Kainuun hyvinvointialueen käytössä on sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP).

PSOP on valtakunnallinen ratkaisu hyvinvointipalvelujen järjestämisen tueksi ja toimintamallien uudistamiseksi. PSOP-järjestelmä tarjoaa keskitetyn tietojärjestelmän palvelusetelien luomiseen, käyttämiseen ja annetuista palveluista tehtävään tilitykseen yksityisille palveluntuottajille. Palveluseteliyrittäjäksi voi hakea jatkuvasti PSOP-järjestelmän kautta.

 

Tietoa PSOPista siirryttäessä Kainuun hyvinvointialueelle

Palveluntuottajat hakeutuvat Kainuun hyvinvointialueelle  palveluseteli palveluntuottajaksi PSOP-järjestelmässä www.parastapalvelua.fi sivuston kautta. Sivustolla on tarkemmat ohjeet hakeutumiselle. Verkkopalveluun kirjautuminen tapahtuu Suomi.fi- tunnisteen kautta, joten huomioittehan, että yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisella henkilöllä on mahdollisuus tunnistautua pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen kautta.

Hakuaika Kainuun hyvinvointialueen palveluseteli palveluntuottajaksi alkaa 1.12.22. Uudet hakemukset/palvelut tulevat voimaan 1.1.2023 alkaen.

Nykyisten Kainuun soten ikäihmisten- ja vammaispalveluiden sekä suun terveydenhuollon palveluntuottajien hakemukset on laitettu luonnostilaan 1.12.22 alkaen. Lähetämme nykyisille palveluntuottajille tarkemmat ohjeet sähköpostitse.

Pyydämme huomioimaan ettei palveluseteli palveluntuottajana pysty jatkamaan ilman hakeutumismenettelyä 1.1.2023 alkaen.

Kainuun hyvinvointialueen palvelusetelisääntökirjat liitetään Kainuun hyvinvointialueen PSOP-järjestelmään 1.12.2022. Palveluntuottajan velvollisuus on perehtyä palveluaan koskevaan sääntökirjaan.

 

Tutustu PSOP-järjestelmään

Tietoa PSOP-järjestelmästä (parastapalvelua.fi)
Palveluntuottajien vertailu asiakkaille kirjautumatta (parastapalvelua.fi)
PSOP-järjestelmään kirjautuminen (parastapalvelua.fi)
PSOP-käyttökoulutusvideot

Sääntökirjat ovat löydettävissä linkistä

Palvelusetelisääntökirjat 1.1.2023 alkaen Kainuun hyvinvointialueella | Kainuun hyvinvointialue (cloudnc.fi)

 

Lisätietoja suun terveydenhuollon palveluseteleistä antaa tulosyksikköpäällikkö Noora Riikola p. 040 645 3174.

Lisätietoa ikäihmisten palvelujen palveluntuottajien hakemuksiin sekä järjestelmän käyttöön liittyvissä asioissa antaa palvelusihteeri Aija-Sisko Hakkarainen
p. 044 760 1006
Asiakkaalle myönnettävien palvelujen sisältöihin liittyvissä asioissa yhteys asiakasohjaukseen p. 08 615 69728.

Lisätietoa vammaispalvelujen hakemuksiin liittyvissä asioissa antaa palvelusuunnittelija Sanna Partanen p. 044 750 2799 ja järjestelmän käyttöön liittyvissä asioissa toimistosihteeri Teija Leinonen p. 044 797 4833

Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse: psop@kainuu.fi .

palveluseteli palvelusetelit parastapalvelua psop