Palveluseteli

Omaishoidontuen lakisääteisen vapaan ja henkilökohtaisen avun palvelut voidaan tarvittaessa järjestää palvelusetelillä ostamalla palvelu yksityiseltä palveluntuottajalta.

Kai­nuun hyvinvointialueella on käytössä säh­köi­nen pal­ve­lu­se­te­li- ja os­to­pal­ve­lu­jär­jes­tel­mä (PSOP). Vammaispalveluissa palveluseteli on käytössä omais­hoi­don la­ki­sää­tei­sen va­paan- ja hen­ki­lö­koh­tai­sen avun palveluissa.

Vammaispalvelujen palveluseteli palvelutuottajat löydät osoitteesta: https://parastapalvelua.fi/webv2/

palveluseteli palvelusetelit

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP)

Kainuun hyvinvointialueella käytössä on sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP).

PSOP on valtakunnallinen ratkaisu hyvinvointipalvelujen järjestämisen tueksi ja toimintamallien uudistamiseksi. PSOP-järjestelmä tarjoaa keskitetyn tietojärjestelmän palvelusetelien luomiseen, käyttämiseen ja annetuista palveluista tehtävään tilitykseen yksityisille palveluntuottajille. Palveluseteliyrittäjäksi voi hakea jatkuvasti PSOP-järjestelmän kautta.

Palveluntuottajat hakeutuvat Kainuun hyvinvointialueelle  palveluseteli palveluntuottajaksi PSOP-järjestelmässä www.parastapalvelua.fi sivuston kautta. Sivustolla on tarkemmat ohjeet hakeutumiselle. Verkkopalveluun kirjautuminen tapahtuu Suomi.fi- tunnisteen kautta, joten huomioittehan, että yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisella henkilöllä on mahdollisuus tunnistautua pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen kautta.

 

Tutustu PSOP-järjestelmään

Tietoa PSOP-järjestelmästä (parastapalvelua.fi)
Palveluntuottajien vertailu asiakkaille kirjautumatta (parastapalvelua.fi)
PSOP-järjestelmään kirjautuminen (parastapalvelua.fi)

Sääntökirjat ovat löydettävissä linkistä

Palvelusetelisääntökirjat 1.1.2023 alkaen Kainuun hyvinvointialueella | Kainuun hyvinvointialue (cloudnc.fi)

 

Lisätietoja suun terveydenhuollon palveluseteleistä antaa tulosyksikköpäällikkö Noora Riikola p. 040 645 3174.

Lisätietoa ikäihmisten palvelujen palveluntuottajien hakemuksiin sekä järjestelmän käyttöön liittyvissä asioissa antaa palvelusihteeri Aija-Sisko Hakkarainen
p. 044 760 1006
Asiakkaalle myönnettävien palvelujen sisältöihin liittyvissä asioissa yhteys asiakasohjaukseen p. 08 615 69728.

Lisätietoa vammaispalvelujen hakemuksiin liittyvissä asioissa antaa sosiaaliohjaaja Sanna Kemppainen p. 040 685 2411 ja järjestelmän käyttöön liittyvissä asioissa toimistosihteeri Teija Leinonen p. 044 797 4833

Voit olla yhteydessä myös sähköpostitse: psop@kainuu.fi .

palveluseteli palvelusetelit parastapalvelua psop