Savuton sote

Kainuun soten työpaikat ovat savuttomia. Henkilöstön, opiskelijoiden, asiakkaiden ja potilaiden savuttomuutta halutaan edistää sekä tukea tupakoinnin lopettamista. Savuton Kainuun sote -toimintaohjeessa tupakoinnilla tarkoitetaan kaikkien tupakkatuotteiden, sähkösavukkeen, vesipiipun ja nuuskan käyttöä. Kainuun soten savuttomuudesta tiedotetaan myös yhteistyötahoille, esim. eri alojen sopimusosapuolet ja ostopalveluiden tuottajat, ja heiltä edellytetään savuttomuuden noudattamasta työskennellessään kuntayhtymän sisä- ja ulkotiloissa. 
 
Kainuun sote tukee henkilöstön tupakasta vieroitusta tarjoamalla tupakoiville työntekijöille maksuttoman kolmen kuukauden vieroitushoidon. Työterveyshuoltoon voi ottaa yhteyttä joko työntekijä itse tai sitten esimies. 
 
Esimiesten tehtävä korostuu tupakoimattomuutta edistettäessä, sillä heidän tehtävänään on informoida sekä henkilöstöä että opiskelijoita savuttomasta työpaikasta. Esimiesten tulee myös omalta osaltaan vaikuttaa Savuton Kainuun sote -toimintaohjeen toteutumiseen. 
 

                                                                                                                                                                                                              

 

savuton