Suun terveydenhuolto

Kainuun suun terveydenhuolto tarjoaa suun terveydenhuollon palveluita yksilöllisen tarpeen mukaan. Arkisin kiireetöntä hammashoitoa annetaan Kainuun hyvinvointialueen 11 hammashoitolassa sekä suu- ja leukasairauksien poliklinikassa. Arkisin klo 8–15 päivystyksellistä hammashoitoa tarjotaan kattavasti hyvinvointialueen kunnissa ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä klo 10–15 hammashoidon päivystys tapahtuu Kainuun keskussairaalan hammaspäivystyksessä Kajaanissa.

Perusterveydenhuollossa hoidon painotus on ennaltaehkäisevässä hammashoidossa. Hoidon tarve määritetään suun kokonaishoidon tutkimuksissa ja tavoitteena hammashoidossa on suun sairauksien ehkäisy ja hoito sekä suun toimintakyvyn palauttaminen. Erikoishammaslääkäritasoista hammashoitoa hammaslääketieteen eri erikoisaloilla on tarjolla niin perusterveydenhuollon kuin erikoissairaanhoidon puolella. Erikoissairaanhoidossa toteutetaan hammashoitoa yleisanestesiassa sekä hoidetaan yleissairauden vuoksi sairaalatasoista hammashoitoa tarvitsevien potilaiden suun ja hampaiston kokonaishoito.

Toimintaohjeet

Toimi näin

Ota yhteyttä oman paikkakuntasi hammashoitolaan. Arkipäivisin virka-aikana voit soittaa oman alueesi ajanvaraukseen klo 7.30–14.45 (kiireellisissä ajanvarausasioissa soita klo 10 mennessä)