Kainuun Omasote

Omasote on Kainuun hyvinvointialueen tarjoama hyvinvoinnin ja terveyden palvelukanava, jonka kautta voit hoitaa kiireettömiä asioita ajasta ja paikasta riippumatta.

Omasoten käyttö on maksutonta, mutta se edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla (vahva tunnistautuminen). Voit käyttää joitakin Omasoten palveluja sähköpostiosoite - salasanaparilla. Salasanan voit luoda vahvan tunnistautumisen jälkeen palvelun etusivulla. Laboratoriotulosten katselu, viestintä ja ajanvaraus vaativat aina vahvan tunnistautumisen.

Laboratoriotulokset näkyvät Omasotessa lähes samanaikaisesti kuin ammattilaisilla. Omasoteen eivät siirry kaikki laboratoriotulokset, vain ns. peruskokeiden tulokset. Saat halutessasi ilmoituksen tekstiviestillä tai sähköpostilla Omasoteen saapuneesta laboratoriotuloksesta.

Ajanvarauksessa voit tarkistaa ja perua lastenneuvolan, kouluterveydenhuollon, terveysaseman ja hammashuollon lääkärin aikoja sekä tarkistaa, varata, siirtää ja perua terveysasemien, neuvolan ja kouluterveydenhuollon hoitajan aikoja.

Viestit Kainuun hyvinvointialueen palveluihin kiireettömissä asioissa. Saat vastauksen 1 - 3 arkipäivän kuluessa. Saat halutessasi ilmoituksen tekstiviestillä tai sähköpostilla Omasoteen saapuneesta viestistä.

Kotimittauksiin voit kirjata kotona tehtyjä mittaustuloksia kuten painon, PEF-puhallusten, verensokerin ja verenpaineen tulokset. Kotimittauksista löydät myös INR-mittaukset, minkä kautta hoitaja voi ilmoittaa Marevan-lääkityksen annosohjeet ja jatkohoitosuunnitelmat. Hoitava lääkärisi ja hoitajasi näkevät tekemäsi merkinnät, kun annat luvan Omasoten asetuksissa. Voit merkitä kotiseurantoja myös kevyellä kirjautumisella valitsemalla Omasoten asetuksissa salasanakäytön.

Päiväkirjoihin voit kirjata seurantaasi mm. ruokailusta, liikunnasta ja harjoituksista. Sinua ohjaava ammattilainen voi katsoa tekemiäsi kirjauksia, kun olet antanut luvan Omasoten asetuksissa.

Lomakkeita ja kyselyjä on mahdollista täyttää sähköisesti ja lähettää ne Kainuun hyvinvointialueen ammattilaisille.

Toimipisteen yhteystiedot

Palveluajat

Normaalit palveluajat viikonpäivät
Maanantai: All day open
Tiistai: All day open
Keskiviikko: All day open
Torstai: All day open
Perjantai: All day open
Lauantai: All day open
Sunnuntai: All day open

Sähköposti

omasote@kainuu.fi