Aikuissosiaalipalvelut yksikkö - Yksikön esittely opiskelijoille

Yksikön sijainti

Aikuissosiaalipalvelut löytyy jokaisesta Kainuun soten kunnasta, eli Kuhmosta, Sotkamosta, Kajaanista, Paltamosta, Ristijärveltä, Hyrynsalmelta ja Suomussalmelta. Aikuissosiaalipalvelut koostuu neljästä tulosyksiköstä eli aikuissosiaalityöstä, kuntouttavasta työtoiminnasta, Kainuun työllisyyttä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (Kainuun TYP) ja toimeentuloturvasta.

Tavallisimmat asiakkaat

Aikuissosiaalipalveluiden asiakkaana ovat yli 18-vuotiaat henkilöt, jotka tarvitsevat apua erilaisissa elämäntilanteissa. Taustalla voi olla esim. ero, työttömyys, pitkäaikaissairaus, väkivallan uhka, päihde- tai mielenterveysongelmia, arjen pärjäämisen haasteet, asunnottomuus tai talouden hallinnan ongelmat.

Henkilökunta

Aikuissosiaalipalveluissa työskentelee sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia, kuntouttavan työtoiminnan ohjaajia (esim. lähihoitaja), asumisen ohjaajia, toimistosihteereitä ja virastomestareita.

Opiskelijat

Aikuissosiaalipalveluihin voi tulla harjoittelemaan sosiaalityön opiskelijat, sosionomi-, tradenomi-, vartija- ja lähihoitajaopiskelijat.

Meillä voit oppia

Aikuissosiaalipalveluissa pääset kohtaamaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua esimerkiksi arjessa selviämisessä, sosiaalisissa suhteissa, työllistymisessä, kuntoutumisessa tai talousasioiden selvittelyssä. Meillä opiskelijat pääsevät mukaan asiakastapaamisiin, ryhmien ohjaamiseen, kotikäynneille, verkostopalavereihin, työyksikön kehittämispäiviin sekä kaikkeen, mihin opiskelijan ohjaajakin.

 

Tervetuloa oppimaan!

 

Aikuissosiaalipalvelut

PL 401, 87070 Kainuu

https://sote.kainuu.fi/sosiaalinen-tuki-ja-toimeentulo

 

Yksikön esimies ja yhteystiedot

Johtava sosiaalityöntekijä Veera Rinne, p. 044 716 7036

Palvelupäällikkö Maija Leinonen, p. 044 797 0277

Toimeentulotukipäällikkö Paula Tikkanen, p. 044 797 4391

Vastuualuepäällikkö Päivi Ahola-Anttonen, p. 044 710 1792

 

Opiskelijavastaavat ja yhteystiedot

Veera Rinne, p. 044 716 7036, veera.rinne@kainuu.fi