Muistikaveri-toiminta

MuistiKaVeRi-toiminta tarjoaa ulkoiluapua, juttuseuraa tai tukea omaisen jaksamista esimerkiksi apuna omaishoitajan asioinnin tai oman harrastuksen aikana. Toiminta vahvistaa muistisairauteen sairastuneen kotona pärjäämistä ja muistisairauteen sairastuneen osallisuuden tukemista ja vähentää yksinäisyyttä sekä muistisairaan ja hänen läheistensä hyvinvointia. 

Voit tehdä pyynnön MuistiKaveri-toimintaan Kainuun Muistiyhdistykselle joko soittaen, sähköpostitse tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta https://kainuunmuistiyhdistys.net/vapaaehtoistoiminta/ . Yhteydenottajana voi olla läheinen, sote- ammattilainen tai muistisairauteen sairastunut itse.

Kainuun Muistiyhdistyksen / Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus toimintaa on koko Kainuun alueella, niin ryhmätoimintana kuin MuistiKaveri-toimintaa. MuistiKaVeRi-toimintaa toteuttaa vapaaehtoiset toimijat, jolloin toiminnan saatavuudessa voi olla vaihteluita. MuistiKaVeRi-toimintaan vapaaehtoiset toimijat koulutetaan Muistiyhdistyksen toimesta. Koulutus sisältää tietoa muistisairauksista, muistisairaan kohtaamisesta, perheen tukemisesta sekä vapaaehtoisen oma hyvinvointi. Toimintamalli on Muistiliiton rekisteröimä.

Yhteystiedot:

Kainuun Muistiyhdistys ry:

Kauppakatu 36 A 6 87100 Kajaani

Yhdyshenkilö: Tuija Moilanen muistiasiantuntija / vapaaehtoistoiminta

Puh: 040 1896 831

tuija.moilanen@kainuunmuistiyhdistys.net

Lisätietoa:

https://kainuunmuistiyhdistys.net/vapaaehtoistoiminta/