Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelusta saat konkreettista tukea perheenne arkea haastaviin erilaisiin tilanteisiin. Tavoitteenamme on tarjota varhaista tukea, kuten apua lastenhoitoon ja tukea arjen askareista selviytymiseen. Tuemme perheenne voimavarojen vahvistumista ja arjen sujuvuutta yhdessä kanssanne.

Olemme perheenne tukena esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

• vauva-arjen sujuvuuden tukena • tilapäisen uupumuksen ja masennuksen aikana • perheessänne tapahtuneessa elämäntilanteen muutoksessa tai kriisitilanteessa • perheenjäsenen vakavassa sairastumisessa ja siihen liittyvissä käynneissä • arkenne sujuvuus kaipaa vahvistamista ja erityistä tukea • kaipaatte tukea arjen askareiden suorittamiseen

Lapsiperheiden kotipalvelun toteutus ja tavoitteet suunnitellaan yhdessä kanssanne. Lapsiperheiden kotipalvelusta voitte saada tilapäistä apua lasten hoitoon tai muihin jokapäiväiseen elämään kuuluviin tilanteisiin, kun perheenne voimavarat ovat vähissä. Lasiperheiden kotipalvelu on vanhemmuuden sekä arjessa selviytymisen tukemista, joka voi olla myös konkreettista auttamista kotitöissä. Toimintamme perustuu luottamuksellisuuteen.

Toimintaohjeet

Toimi näin

Kaikilla meistä on elämässä välillä haastetta. Ota rohkeasti yhteyttä ja pohditaan yhdessä, olisiko lapsiperheiden kotipalvelusta apua sinun ja perheesi tilanteessa. Lapsiperheiden kotipalvelua voit hakea omasotessa, lomakkeella (postitse), soittamalla lapsiperheiden kotipalvelun sosiaaliohjaajalle tai pyytää esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajaa tai muuta työntekijää, ottamaan yhteyttä lapsiperheiden kotipalveluun puolestasi.

Kotipalvelua kannattaa hakea hyvissä ajoin varmistaakseen kotipalvelun saamisen tiettyyn ja tarvittavaan ajankohtaan (palvelun järjestämisaika on 14 vrk).

Tilapäinen ammatillinen lapsiperheiden kotipalvelu (enintään 12 käyntikertaa kalenterivuodessa) on maksullista palvelua 5 € / tunti, maksu peritään palvelun päätyttyä.