Perhetyö

Perhetyöstä saat ohjausta ja tukea sekä pieniin, että isompiinkin elämän kuormittaviin tilanteisiin. Haasteita arkeen voi tuoda; vanhempien ero, lapsen koulunkäyntivaikeudet, murrosikä, lapsen omaehtoisuus, kiukkutilanteet ja riitely, vanhemman väsymys tai sairastuminen. Perhetyö tukee sinua ja perhettäsi omien voimavarojen käyttöönotossa.

Perhetyöstä saat ohjausta ja vinkkejä vanhemmuuteen, lasten hoitoon, lasten ja nuorten kehitykseen liittyen, perheen vuorovaikutukseen ja yleisesti arjen sujuvuuteen. Perhetyö voi tukea perhettäsi elämän kriisi- ja muutostilanteessa. Perhetyön tavoitteet suunnitellaan yhdessä kanssasi ja ne ovat yksilöllisesti juuri sinun perheesi hyvinvointia lisäävät. Perhetyön aikataulut ja kesto määräytyy tarpeesi mukaan. Työtä tehdään pääsääntöisesti perheiden kotona. Lapsen hyvinvointi on perhetyön keskeisin kriteeri.

Perhetyöllä voidaan tukea esimerkiksi • vanhemmuutta • lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä • arjen sujuvuutta; rajat, päivärytmi, yhdessäolo • elämänmuutoksista ja -kriiseistä selviytymistä • perheen jäsenten vuorovaikutustaitoja • perheen voimavarojen vahvistumista

Kaikilla meistä on elämässä välillä haastetta. Ota rohkeasti yhteyttä ja pohditaan yhdessä, olisiko perhetyöstä apua sinun ja perheesi tilanteessa. Perhetyötä voit hakea Omasotessa, lomakkeella (postitse), soittamalla perhetyön sosiaaliohjaajalle tai pyytää esimerkiksi neuvolan terveydenhoitajaa tai muuta työntekijää, ottamaan yhteyttä perhetyöhön puolestasi.

Toimintaohjeet

Toimi näin

Ota yhteyttä, kun kaipaat tukea lapsiperheellesi.