Tuki- ja kriisipuhelimet sekä nettipalvelut

Tästä löydät yhteystietoja valtakunnallisiin palveluihin, jotka auttavat elämän kriisitilanteissa. Tarkista ajantasaiset tiedot palveluntarjoajalta. 
Osa puhelinpalveluista on maksullisia, lisätietoja saat palveluntarjoajalta.

Kirkon keskusteluapu

Painaako jokin mieltäsi? Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea.

Kriisipuhelin

MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

PuhEet

Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunta (PuhEet) huolehtii siitä, että sen piiriin hyväksyttyjen auttavien puhelin- ja verkkopalvelujen toiminta toteutuu laadukkaana ja että toiminta on eettisesti perusteltua ja kestävää

Lasten ja nuorten puhelin

Lasten ja nuorten puhelin numerossa 116 111 kaikille alle 25 vuotiaille. Päivystämme maanantaista perjantaihin klo 14-20, lauantaina ja sunnuntaina klo 17-20.

Vanhempainpuhelin

Vanhempainpuhelimessa voit puhua mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta. Kanssasi keskustelee MLL:n kouluttama päivystäjä 0800 92277.

Velkalinja

Voit ottaa yhteyttä Takuusäätiön Velkalinjaankun sinulla on rahahuolia ja haluat keskustella omasta tai läheisesi raha- ja velkatilanteesta.
Maksuton neuvontanumero 0800 9 8009, arkisin klo 10-14

Väestöliitto

Väestöliitto tarjoaa monenlaista tietoa, tukea ja maksuttomia palveluja liittyen parisuhteisiin.

Al­ler­gia­neu­von­ta

Kysyttävää allergioista, astmasta, ihosairauksista, kemikaaleista tai niiden kanssa elämisestä? Neuvonnastamme 044 773 2052 saat henkilökohtaista ohjausta alan ammattilaisilta.

Muistineuvo-tukipuhelin

muistisairauksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 12–17, numerossa 09 8766 550 (0,08€/min.+pvm). Puheluihin vastaavat kokeneet muistityön ammattilaiset.

Vertaislinja-tukipuhelin

Palvelu muistisairaan läheisille. Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut vapaaehtoiset, entiset muistisairaan omaishoitajat, joiden läheinen on sairastanut etenevää muistisairautta. 0800 9 6000 ma-la klo 17-20.

Katso myös

Mielenterveyden tuki- ja kriisipuhelimet sekä nettipalvelut