Uutinen 15.09.2023

Maailman asiakas- ja potilasturvallisuuspäivä 17.9.2023

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän maailman potilasturvallisuuden päiväksi. Suomessa päivää vietetään asiakas- ja potilasturvallisuuspäivänä.

Päivän teemana on osallisuus. Teeman mukaisesti esiin nostetaan maailmanlaajuisesti asiakkaiden, potilaiden ja läheisten merkitys asiakas- ja potilasturvallisuudelle. Osallisuus näkyy vahvasti kansallisessa asiakas- ja potilasturvallisuusstrategiassa sekä Kainuun hyvinvointialueen strategiassa. 

Teemme yhdessä ihmiseltä ihmiselle on yksi hyvinvointialueen strategisista kärjistä. Kainuulaisten osallisuus nähdään keskeisenä voimavarana ja arjen turvallisuuden luojana. Hyvä asiakaspalvelu, ammattitaito ja inhimillinen työote kuuluu kaikkiin palveluihin. 

Asiakkaiden, potilaiden ja läheisten kokemukset ovat meille tärkeitä ja ohjaavat toiminnan kehittämistä.  

Kansainvälisen asiakas- ja potilasturvallisuuspäivän teemavärinä on oranssi, joka Suomessa symboloi asiakas- ja potilasturvallisuuden keskeistä roolia yhdenvertaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saavuttamiseksi. Kainuussa oranssi väri näkyy mm. sairaalan valaistuksessa.  Sunnuntaina 17.9 syntyneet vauvat saavat oranssit myssyt ja sukat. 

Suomessa päivän toteuttamisesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö ja tapahtumia koordinoi Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus

 

Asiakas- ja potilasturvallisuus asiakkaan ja potilaan silmin

 

Asiakas- ja potilasturvallisuus läheisen silmin