Tiedote 15.05.2020

Kainuun sote - pandemiatiedote 15.5.2020

Kainuussa on 15.5.2020 mennessä 72 laboratoriotesteissä, sekä kliinisissä tutkimuksissa todettua koronavirustartuntaa. Pa­ran­tu­nei­ta on noin 60. Testejä on tehty noin 1800. Testejä tehdään päivittäin noin 50, valtaosa näytteistä analysoidaan Kajaanissa.

Vaikka koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen, siitä huolimatta kehotetaan noudattamaan voimassa olevia rajoitustoimia. Koulumatkoilla tulee noudattaa samaa varovaisuutta kuin kouluissa ja muutoinkin. Turvavälit ja hyvä käsihygienia tulee muistaa edelleenkin. Valtioneuvoston keventäessä rajoitustoimia korostuu yksilön vastuullisuus entisestään. Testausjärjestelyt mahdollistavat nykyisellään tartuntojen toteamisen viivytyksettä. On erittäin tärkeää, että hengitystieoireiset hakeutuvat viivytyksettä testattavaksi. Testitulos saadaan tyypillisesti alle vuorokaudessa. Ennen testiin tuloa, yhteys päivystävään numeroon 116 117.

Kainuun sote käynnistää lähiviikkoina elektiivistä toimintaansa, jota on supistettu koronan vuoksi. Terveydenhuollossa ei ole kohonnutta tartuntavaaraa, sovittuja aikoja ja kontrollikäyntejä ei ole syytä perua koronan vuoksi.

Tiedotus

Kainuun sote tiedottaa koronaviruksen tilanteesta Kainuussa arkisin klo 14 mennessä. Kainuun soten pandemiaan liittyvät ohjeet ja tiedotteet löytyvät osoitteesta:
https://sote.kainuu.fi/pandemiainfo-kaikki-kainuun-soten-koronavirusta-kasittelevat-tiedotteet