Tiedote 12.11.2020

Vuokatissa harjoittelevasta urheilujoukkueesta löytynyt lisää koronatartuntoja

Vuokattiin 7.marraskuuta saapuneella 52 hengen urheilijajoukkueella on 11.11. todettu seitsemän positiivista koronatestitulosta. Aiemmin 1.marraskuuta Vuokattiin saapuneesta samankokoisesta joukkueesta löytyi neljä koronapositiivista tulosta. Kaikki testatut ovat oireettomia. Urheilijajoukkueet ovat kotoisin Ukrainasta.

Maahantuloa edellytettävissä 72 tuntia edeltävissä koronatesteissä kaikki on ilmoitettu negatiivisiksi.

1. marraskuuta saapuneesta joukkueesta 36 henkilöä on karanteenissa. Samoin koko 7.11. saapunut 52 hengen joukkue on määrätty 14 vrk karanteeniin ja testipositiiviset henkilöt lisäksi 7 vrk eristykseen.

Joukkueet ovat koko saapumisen jälkeisen aikansa olleet ns. urheilukuplassaan, joten riski tartunnoista joukkueen ulkopuolelle on vähäinen.

Varotoimena ukrainalaisten urheilijoiden saapuminen Vuokattiin keskeytetään

Yhteistyössä Vuokatin urheiluopiston kanssa on päätetty välittömästi keskeyttää ukrainalaisten urheilijoiden saapuminen Vuokattiin. ”Vaikka Vuokatissa käytettävät varotoimet koronaturvallisuuden varmistamiseksi ovat tiukat, tässä tilanteessa tämä on ainoa vaihtoehto”, toteaa Vuokatin urheiluopiston toimitusjohtaja Veikko Halonen.

”On ilmeistä, että joko lähtöpään testaus on tekemättä asianmukaisesti tai uskomaton epäonni on kohdannut joukkueita, koska yli 10 % testipositiivisuus on poikkeuksellista. Onneksi olemme pystyneet luomaan Vuokattiin toimivan testi- ja varojärjestelmän”, toteaa pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

”Emme tämän tiedon valossa voi pitää ukrainalaisten lähtötestausta luotettavana ja lisäksi tilastollisesti on ilmeistä, että joukkueessa voi olla lisää oireettomia viruksen kantajia. Tämän vuoksi olemme välittömästi tehneet karanteeni- ja eristyspäätökset tartuntojen leviämisen estämiseksi”, jatkaa Koukkari.

Kainuun sote tiedottaa asiasta lisää tilannekuvan muuttuessa tai viimeistään 18.11.2020.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)

Veikko Halonen, Vuokatin urheiluopiston tj (0400 689 250)