Tiedote 06.11.2020

Vuokatissa ulkomaalaisilla urheilijoilla neljä tartuntaa - Kuhmossa havaittu koronatartunta osoittautui jatkotesteissä negatiiviseksi.

Kainuussa on eilen 5.11.2020 todettu viisi koronavirustartuntaa, joista Kuhmossa yksi on osoittautunut vääräksi testitulokseksi. Vuokatissa harjoittelevilla neljällä ulkomaalaisella urheilijalla on todettu tartunnat maahantulotestien yhteydessä.

Sotkamo 5.11.

Vuokatin alueella harjoittelevan ulkomaalaisen joukkueen neljällä urheilijalla on todettu koronavirustartunta maahantulotesteissä. Urheilijoiden kontaktit ovat rajoittuneet lähinnä joukkueen sisäisiin henkilöihin, eikä ulkopuolisten altistumista tällä hetkellä pidetä todennäköisenä. Urheilijat ovat asetettu karanteeniin, eivätkä joukkueen muut jäsenet eivät ole tekemisissä muiden tahojen kanssa.

Kainuun sote tiedottaa asiasta lisää tilannekuvan selkiytyessä, viimeistään maanantain 9.11. kuluessa.

Kuhmo 5.11.

Kuhmossa eilen 5.11. havaittiin uusi koronavirustartunta, mutta tämä on jatkotesteissä osoittautunut negatiiviseksi. Tapauksen johdosta tehdyt varotoimet ja karanteenit on peruttu. Kaikille kartoitetuille henkilöille on ilmoitettu tilanteesta.

Kainuun soten ensihoidon työntekijä oli sairastunut 1.marraskuuta koronalle tyypillisiin oireisiin. Tartunnalle altistuneet kaksi potilasta sekä 30 – 40 työ- ja harrasteyhteisöihin ja perhepiiriin kuulunutta henkilöä kartoitettiin 5.11. aikana. Karanteeniin asetettiin iltaan mennessä noin 25 henkilöä.

Kaikki altistuneiksi epäillyt Kuhmon ensihoidon työntekijät testattiin, eikä tilanteen arvioitu vaikuttavan ensihoidon toimintavalmiuteen Kuhmossa.

Mikäli tapaukseen liittyvillä henkilöillä ilmenee sairastumisen oireita, heitä pyydetään hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä päivystysapunumeroon 116 117 (tai lankapuhelimesta numeroon 08 6156 6000).

Kainuun sote tiedottaa asiasta lisää tarvittaessa.

 

Lisätietoja

Olli-Pekka Koukkari, pandemiapäällikkö 044 797 4668

Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja 044 777 3033

Tytti Määttä, Kuhmon kaupunginjohtaja 044 7255 220