Tiedote 14.01.2021

Yksi uusi tartunta Samoojan kuntoutuskodin henkilökunnassa

Samoojan kuntoutuskodissa yhdellä työntekijällä on todettu koronatartunta.  Kyseessä on kahdeksas positiivinen testitulos yksikön henkilöstössä. Yhteensä tartuntoja on tällä hetkellä tiedossa 20. Karanteeniin on lisäksi asetettu lähes 70 henkilöä.

Virusnäytteet ovat edelleen tutkittavina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Virustyypityksen tulokset saataneen aikaisintaan loppuviikosta.

Samoojan kuntoutuskoti on Kainuun soten mie­len­ter­veys- ja päih­de­kun­tou­tu­jien ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­nen asu­mis­pal­ve­luyk­sik­kö­, jossa on tällä hetkellä 15 asukasta ja noin kymmenen työntekijää. Yksikkö on ollut karanteenissa ja vierailukiellossa 1. tammikuuta alkaen.

Sote-henkilöstön koronarokotukset jatkuvat

Kuluvalla viikolla on jatkettu ensimmäisten terveydenhuollon ammattihenkilöiden koronarokotuksia. Viikon loppuun mennessä annettujen rokotteiden määrän odotetaan nousevan kahteen tuhanteen. Mikäli rokotetoimitukset jatkuvat suunnitellusti, seuraavana edetään ikääntyneiden hoivayksiköiden asukkaiden rokotuksiin. Yksityisten sote-palveluiden tuottajille rokotuksista tiedotetaan erikseen.

Rokotusten käynnistymisestä kuntalaisille ei ole vielä tietoa. Jatkossa ajankohtaista rokotetietoa päivitetään osoitteessa sote.kainuu.fi/koronarokotukset.

Kainuu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta on edelleen voimassa. Lisäksi samaa rajoitusta suositellaan vahvasti noudattamaan myös yksityistilaisuuksien osalta.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12-vuotiaista lähtien kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

Ei-välttämättömiä kokoontumisia tai aikuisten ryhmäharrastuksia ei suositella järjestettäväksi.

Lasten liikuntaharrastuksia tulee mahdollisuuksien mukaan kannustaa jatkettavaksi. 12-17 -vuotiaiden ryhmäharrastuksissa tulee noudattaa enintään 20 henkilön suositusta ja varotoimia.

Yleinen etätyösuositus on voimassa. Kaikkea tarpeetonta matkustamista tulee välttää, eikä rajat ylittävää matkustusta suositella lainkaan.

Riskiryhmään kuuluvia on edelleen suojattava ja toteutettava vierailut sekä tukitoimet tarvittavin varotoimin.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)