Tiedote 17.09.2021

Yritysten tuki rokotuksille esimerkillistä Kainuussa

Torstaina Kainuussa todettiin vain kaksi uutta koronatartuntaa, joista määrättiin kuusi henkilöä karanteenia. Tartunnat ovat Kajaanista ja Sotkamosta.

Viruksen ilmaantuvuus on nyt 81,9 / 100 000 asukasta / 14 vrk.

Kainuu on koronaepidemian perustasolla, lukuun ottamatta Kajaania, joka täyttää vielä kiihtymisvaiheen kriteerit. Voimassa ovat edelleen suositukset mm. kasvomaskien käytöstä, turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja koronatesteihin hakeutumisesta.

Kainuun sote muistuttaa, että tartunnat ovat tällä hetkellä käytännössä rokottamattomien tai vielä vajaan rokotussuojan saaneiden keskuudessa. Epidemiatilanteen kehitys riippuukin rokotuskattavuuden kehittymisestä.

Koronataudin terveydellisten riskien lisäksi karanteeni- ja eristystoimet aiheuttavat yhteiskunnalle monenlaista haittaa, jota voidaan vähentää vain kattavalla väestötason rokotuksilla.

Koronarokotukset saavat Kainuussa tukea yrityksiltä

Koronarokotusten siirtyminen ajanvaraustoiminnasta avoimiin rokotuspisteisiin on Kainuussa edellyttänyt yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa. ”Ilman yritysten aktiivista osallistumista emme tavoittaisi ihmisiä heidän arkitoimissaan. Kauppojen yhteydessä olevat ns. pop-up -pisteet ovat helppo tapa käydä rokotuksissa. Myös muu yhteistyö yritysten kanssa on ollut erinomaisen sujuvaa koko pandemian ajan”, kiittää Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Perjantaina 24.9. Kajaanin Yritysten Yö -tapahtumassa koronarokotuskampanja yhdessä yritysten kanssa

Kainuun soten pop-up -rokotuspiste on avoinna Raatihuoneen torilla entisissä Rosson tiloissa klo 17 – 24. Illan ja yön aikana kaupunkikeskustassa vietetään Yritysten Yö -tapahtumaa. Kajaanin Yrittäjät ja Kajaanin Kauppiasyhdistys tarjoavat kaikille tapahtumassa koronarokotteen ottaneille kahvilakupongin.

Yrittäjät ja kauppiasyhdistys haluavat osaltaan kannustaa kainuulaisia ottamaan koronarokotteen, jotta ravintola- ja kaupan alaa kiusaavat rajoitukset saataisiin nopeammin purettua. ”Tällainen vastuullisuus on hyvä esimerkki ja kannustin kaikille miten asioita voidaan hoitaa yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin kanssa, toteaa Olli-Pekka Koukkari.

 

Lisätiedot: Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 7974 668

 

Kainuun sote tiedottaa koronatilanteesta seuraavan kerran 20.9