Välitystilipalvelu

Välitystili on sosiaalipalvelu, jossa asiakkaan rahaliikenne annetaan sosiaalitoimen työntekijän hoidettavaksi. Palvelu on tarkoitettu henkilölle, jolla on vaikeuksia hallita rahankäyttöään. Tarkoituksena on, että asiakkaan saamat etuudet ja tulot maksetaan sosiaalitoimiston tilille, jolta hoidetaan esimerkiksi vuokran maksaminen ja muut elämisen kannalta välttämättömät menot asiakkaan puolesta.

Välitystilipalvelun käyttö perustuu aina vapaaehtoisuuteen ja asiakas antaa kirjallisen suostumuksen raha-asioiden hoitamista varten. Asiakkaan kanssa tehdään aina asiakassuunnitelma ennen palvelun aloittamista. Päätöksen välitystilin aloittamisesta tekee Kainuun hyvinvointialueella sosiaalityöntekijä tai sosiaaliohjaaja.

Välitystilipalvelu on tarkoitettu väliaikaiseksi. Sen aikana asiakkaan omaa talouden hallintaa tuetaan. Palvelu on asiakkaalle ilmainen.

Välitystilipalvelu on käytössä kaikissa hyvinvointialueen kunnissa Hyrynsalmella, Kajaanissa, Kuhmossa, Paltamossa, Puolangalla, Ristijärvellä, Sotkamossa ja Suomussalmella.

Yhteydenotot:

Aikuisten sosiaalityö 08 6156 7741 ma - to klo 9 - 15 ja pe 9 - 14.