Kausirokotukset

Kausirokotukset 2024 - 2025 sisältävät kausi-influenssarokotuksen ja koronarokotuksen tehosteannoksen. Rokotteet antavat suojaa vakavia tauteja vastaan. Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet annetaan veloituksetta. 

THL on antanut suosituksensa syksyllä 2024 annettavista korona- ja influenssarokotuksista. Koronarokotteet - THL Suosituksen mukaan hoivakodeissa asuvat, kotihoidon asukkaat, kaikki yli 80-vuotiaat sekä kaikenikäiset voimakkaasti immuunipuutteiset saavat koronarokotuksen syksyllä aikaisemmin kuin edellistalvena. Kainuun hyvinvointialueella toimitaan suosituksen mukaan ja nämä ryhmät tulevat saamaan koronarokotukset ensimmäisenä.

Kausi-influenssarokotukset ja koronarokotukset muille kuin edellä mainituille riskiryhmille järjestetään myöhemmin syksyllä.

Mahdollisuus ajan­va­raukseen on Kainuun Omasote tai takaisinsoittolinjan kautta. Tiedotamme tarkemmin ajanvaraus- ja rokotusaikatauluista elokuun 2024 aikana. 

 

Lintuinfluenssarokotuksia tarjotaan tartuntariskissä oleville heinä-elokuun 2024 aikana THL: n ohjeistuksen mukaisesti. Lue lisää lintuinfluenssarokotus kohdasta.

 

Lisätietoa muista rokotuksista löydät:

Lasten ja nuorten rokotukset

Aikuisten rokotukset

 

Kausirokotteet 2024