Tuetun työllistymisen IPS-toimintamalli mielenterveysasiakkaille

Tuetun työllistymisen IPS - Sijoita ja valmenna! -toimintamallilla edistetään mielenterveyden häiriöihin sairastuneiden henkilöiden työmarkkinoille pääsyä, paluuta ja siellä pysymistä. Lyhenne IPS tulee englannin kielen sanoista Individual Placement and Support.

Voit lukea lisää IPS-toimintamallista THL:n sivuilta. 

Katso IPS:stä tehty video: IPS – toipumista ja tähtitiedettä

IPS-työhönvalmennukseen ohjaudutaan Kainuun hyvinvointialueella mielenterveyspalveluiden kautta tai olemalla yhteydessä työhönvalmentajiin. 

IPS-toimintamallin keskiössä on kaksi asiakasryhmää: työntekijät ja työnantajat. Yhdistävänä linkkinä toimii työhönvalmentaja, joka toimii molempien asiakasryhmien tukena. Yrityksille tukea annetaan esimerkiksi täsmätyön tai työn muokkaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Työhönvalmennus jatkuu työsuhteen aikana ja palvelu on molemmille asiakasryhmille maksutonta. Asiakkaan tukena on IPS-työhönvalmentajan lisäksi psykiatrinen hoitotaho.

IPS-työhönvalmennus toteutetaan osana Kainuun hyvinvointialueen Kestävän kasvun Kainuu II -hanketta. Toiminnan seurannasta vastaa Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja toimintaa rahoittaa Euroopan Unioni.

Hanketta koordinoi, tukee ja tutkii Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Toiminta toteuttaa kansallista mielenterveysstrategiaa.

Veli-Pekka Kontio, työhönvalmentaja, tiiminvetäjä, p. 040 6711 079

Tiina Kela, työhönvalmentaja, p. 040 6522 011

Esa Jääskeläinen, työhönvalmentaja, p. 040 6363 428

sähköposti: sijoitajavalmenna@kainuu.fi

Seminaarinkatu 2, Kajaani; 1. krs, huone 131 (Intelli-rakennus)

Instagram: instagram.com/ips_tyohonvalmennus_kainuu

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100095205649718