Aikuisten mielenterveyspalvelut/Kajaanin mielenterveys- ja päihdeyksikkö - Yksikön esittely opiskelijoille

Yksikön sijainti

Kainuun keskussairaala

Sotkamontie 13, 2.krs, sisäänkäynti pääovesta F1

87300 Kajaani

 

Asiakkaat/potilaat

Kajaanin mielenterveys- ja päihdeyksikkö ovat yhdistyneet syksyllä 2021 ja se kuuluu Kainuun hyvinvointialueen mielenterveys- ja riippuvuuksien hoitopalveluihin. Kajaanin mielenterveys- ja päihdeyksikkö tuottaa hoito- ja asiantuntijapalveluita täysi-ikäisille kainuulaisille, joiden selviytymiskykyä heikentää mielenterveyteen tai erilaisiin riippuvuuksiin liittyvät haasteet/ongelmat. Yleisimpinä sairauksina hoidetaan masennus- ja ahdistuneisuushäiriöitä, psykooseja, kaksisuuntaista mielialahäiriöitä sekä akuuteista ja vaikeista elämäntilannekriiseistä kärsiviä.  Yksikköön voi hakeutua suoraan oman avuntarpeen perusteella, sillä erillistä lähetettä ei tarvita. Hoitokäynnit ovat asiakkaille maksuttomia.

Hoitosuhdetyöskentelyyn kuuluu yksilökeskusteluja, ryhmämuotoista hoitoa sekä verkostotyöskentelyä. Kotikäyntejä voidaan tehdä tarpeen mukaan. Hoidamme asiakkaat moniammatillisesti ja eri yhteistyötahojen kanssa. Riippuvuuksien hoidon yksiköissä arvioidaan ja toteutetaan myös opioidikorvaushoitoa.

 

Henkilökunta

Kajaanin mielenterveys- ja päihdeyksikön henkilökuntaan kuuluvat psykiatrit, psykologit, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaaja, erityistyöntekijät ja osastonsihteerit. Henkilökunta työskentelee virka-aikaan eli klo 8-16.

 

Opiskelijat

Opiskelijalla tulee olla perustietoa ja kokemusta mielenterveys ja päihdetyöstä, esimerkiksi aikaisempi harjoittelu. Sen vuoksi yksikkö sopii harjoittelupaikaksi loppuvaiheen opiskelijoille. Työ on monipuolista ja haastavaa ja se vaatii opiskelijalta aktiivisuutta ja itseohjautuvuutta. Pääset tutustumaan monipuolisesti erilaisiin mielenterveyshäiriöihin ja niiden hoitoon. Avohoidossa korostuvat tarpeenmukainen hoitomalli sekä tapauskohtainen työryhmätyöskentely.  Harjoittelun aikana opiskelija pääsee tutustumaan monipuoliseen työskentelyyn eri yhteistyötahojen kanssa.

 

Tervetuloa oppimaan!

 

Tiiminvastaavat:

Sanna-Mari Moilanen

puh. 044 797 0020

sanna-mari.moilanen@kainuu.fi

Karoliina Salmi

puh. 044 706 6619

karoliina.salmi@kainuu.fi

 

Opiskelijavastaavat:

Anu Korhonen, puh. 044 797 0122, anu.m.korhonen@kainuu.fi

Tiina Malm-Heikkinen, puh. 044 784 2723, tiina.malm-heikkinen@kainuu.fi

Karoliina Salmi puh. 044 706 6619, karoliina.salmi@kainuu.fi

 

Kajaanin mielenterveys- ja päihdeyksikkö