Kehitysvammaosasto

Kainuun keskussairaalassa on avattu uusi 6 -paikkainen Kehitysvammaosasto maaliskuussa 2021. Kehitysvammaosasto on osa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän kuntoutuspalveluja. Osasto tarjoaa kuntoutus- ja tutkimusjaksoja kainuulaisille kehitysvammaisille. Osastolla on kuusi potilaspaikkaa, joista kolme on varattu lapsille ja nuorille sekä kolme aikuisille. Osastolla työskentelee palveluesimies, kolme sairaanhoitajaa sekä 11 lähihoitajan koulutuksen saanutta ohjaajaa.

Osastohoidon tarpeen arvioi aina kehitysvammapoliklinikan ylilääkäri. Suunnittelemme ja totutamme tutkimus-/kuntoutusjaksoa yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa yhteistyössä kehitysvammapoliklinikan moniammatillisen työryhmän kanssa. Osastojakson aikana pidetään säännöllisesti hoitoneuvotteluja ja suunnitellaan potilaan hoitoa ja kuntoutusta yhdessä läheisten ja/tai asumisyksikön henkilöstön kanssa. Hoitojakson pituus arvioidaan yksilöllisesti, mutta yleensä jakso kestää kahdesta viikosta kuukauteen.

Yleisimpiä hoitoon ohjautumisen syitä ovat käyttäytymisen häiriöt sekä muut psyykkiset vaikeudet. Lääkehoito, erilaiset toiminnalliset menetelmät sekä kommunikaation kehittäminen ovat oleellinen osa osastohoitoa.

Käyntiosoite:

Sotkamontie 13, E-Rakennus, 87100 Kajaani

Puhelinnumerot:

Sairaanhoitajat 040 671 1093
Lasten- ja nuorten hoitajat 040 671 1094
Aikuisten hoitajat 040 671 1095