Apuvälinekeskus Kainuun keskussairaalassa

Kajaanin osalta perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon apuvälinelainaamot ovat siirtyneet 6.9.2021 alkaen yhteisiin tiloihin, uuden sairaalan puolelle. 

Kainuun apuvälinekeskuksen yhteystiedot:
Kainuun uusi sairaala
Sotkamontie 13, F-rakennus, (ovi F6, 1.krs)
87300 Kajaani

Asiakkaiden kulku apuvälinekeskukseen

Ulkokautta ajoväylää pitkin Sotkamontien puolelta ovelle F6

Sisäkautta sairaalan pääaulan kautta (P-hissillä, 1. kerrokseen). 

Apuvälinekeskuksen aukioloajat

Maanantai-torstai klo 10.00 - 15.30
Perjantai klo 8.00-13.30

Otamme ottaneet käyttöön takaisinsoittopalvelun

Puh. 08 6156 7264 (perusterveydenhuollon apuvälinepalvelut)
Puh. 050 564 7974 (erikoissairaanhoidon apuvälinepalvelut)

Takaisinsoittopalvelu on avoin arkisin ma-to klo 7.30-16.00, pe 7.30-15.30. Olemme teihin yhteydessä seuraavaan arkipäivään klo 16.00 mennessä. 

Kainuun Apuvälinekeskus

Apuvälinepalvelut ovat osa asiakkaan kuntoutus- ja palvelukokonaisuutta. Apuvälineprosessi lähtee asiakkaan tarpeista ja apuvälineratkaisut tehdään yksilöllisesti. Tavoitteena on tukea asiakkaan toimintakykyä hänelle soveltuvilla ja tarkoituksenmukaisilla apuvälineillä sovittujen käytäntöjen pohjalta.

Apuvälineprosessiin sisältyy lähetekäsittely, apuvälineiden arviointi, suunnittelu, sovitus, hankinta, lainaus ja luovutus, käytönopastus asiakkaalle ja hänen kanssaan toimivalle lähiverkostolle ja yhteistyötahoille sekä apuvälineiden käytönseuranta.

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinepalvelut ovat Kainuun hyvinvointialueella jaettu eri vastuualueille. Asiakas saa apuvälinepalvelut joko perusterveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon kautta. Perusterveydenhuollon apuvälinepalveluihin voit hakeutua ilman lähetettä. Perusterveydenhuollon kautta lainattavia yleisimpiä apuvälineitä ovat kävelytelineet, peruspyörätuolit, wc- korokkeet ja –istuimet, kyynärsauvat, kävelykepit sekä erilaiset tuet. 

Kun asiakas tarvitsee perusterveydenhuollon kautta lainattavia apuvälineitä, hän voi tulla apuvälinekeskukseen ilman ajanvarausta lainaamon aukioloaikoina. Asiakas voi soittaa etukäteen takaisinsoittojärjestelmään, josta asiakkaaseen ollaan yhteydessä ja voidaan sopia aika, jolloin asiakas hakee tarvitsemansa apuvälineet ja saa niihin tarvittavan  käytönopastuksen.

Erikoissairaanhoidon kautta myönnettäviin apuvälinepalveluihin tarvitaan kirjallinen lähete. Lähetteen voi antaa hoitava lääkäri, fysioterapeutti tai muu terveydenhuollon ammattilainen. Kainuun apuvälinekeskuksen kautta lainattavia erikoissairaanhoidon  apuvälineitä ovat esimerkiksi aktiivipyörätuolit, seisomatelineet, sähköpyörätuolit ja -mopedit, sähkösängyt, moottoroidut painehaavapatjat sekä imulaitteet. Lähetekäsittelyn jälkeen asiakkaaseen ollaan yhteydessä apuvälinekeskuksen henkilökunnan toimesta.

Kätevä koti

Kainuun apuvälinekeskus
Kainuun uusi sairaala
Sotkamontie 13, F-rakennus
87300 Kajaani 
 

Tutustu virtuaaliseen laitetoriin

Virtuaalinen laitetori