Synnytyspelkopoliklinikka

Kainuun keskussairaalassa toimii aktiivisesti synnytyspelkopoliklinikka. Poliklinikalla työskentelee neljä kokenutta kätilöä, joilla on pitkä kokemus synnytyspelkoäitien hoidosta. Heille saa ajan lähetteellä neuvolasta. Jos aiemman synnytyksen asiat mietityttävät, voi heidän kanssaan käydä läpi edellistä synnytystä. Käynnillä käydään läpi äitiä/puolisoa mietityttävät asiat ja tehdään tarvittaessa, yhdessä odottajan kanssa, synnytyssuunnitelma.

Poliklinikalla on nimetty erikoislääkäri, joka tapaa äidit, jotka tarvitsevat kätilökeskustelun lisäksi tukea. Pelkopoliklinikan kautta saamme tarvittaessa yhteyden myös mielenterveyspuolelle, mikäli ilmenee tällaisen tuen tarvetta.

Käyntikertoja voi olla yksi tai useampi, riippuen synnyttäjän toiveista. Mikäli synnytyspelko on vaikea tai äidillä on menneisyydessä traumaattisia kokemuksia, suositellaan lähetettä pelkopoliklinikalle jo mahdollisimman pian, jopa ennen 20 raskausviikkoa. Pelkopoliklinikan kynnys on matala. Pienempikin huoli otetaan tosissaan.

Ensimmäisestä käynnistä peritään poliklinikkamaksu. Käynnistä on mahdollisuus saada Kelan matkakorvaus.  Mikäli käyntejä tulee useampia, niin silloin peritään sarjahoitomaksu.

Pelkopoliklinikan lääkäri
Sari Rönni

Pelkokätilömme:
Marjut Huusko
Minna Hoffren
Saara Leinonen
Merja Joutsenkoski-Tolonen

Oppaassa lisätietoa aiheesta.

Yhteystiedot:
Puh. 040 153 3247 

Ta­kai­sin­soit­to­pal­ve­lum­me on avoin­na  ma – to klo 7.30 – 16.00, per­jan­tai­sin ja ar­ki­py­hien aat­toi­na klo 7.30 – 15.00 
puh. 040 153 3248

Osoite:
Naistentautien ja äitiyspoliklinikka
Kerros 3, sisäänkäynti F1
Sotkamontie 13
87300 Kajaani