Keskussairaala

Osoite: Sotkamontie 13, 87300 Kajaani

Kainuun keskussairaala kuuluu Kainuun hyvinvointialueeseen, joka vastaa koko Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollosta. 

Keskussairaalassa toimii erikoissairaanhoidon lisäksi myös perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palveluita. Sairaala kattaa kaikki keskeisten erikoisalojen polikliinisen toiminnan, vuodeosastotoiminnan sekä niiden tarvitsemat tukipalvelut. Sairaansijoja sairaalassa on päivystys mukaan lukien yhteensä 240. Palveluiden tuottamiseen osallistuu yli 900 terveydenhuollon ammattilaista.

Vuodeosastohoitopäiviä sairaalan somaattisilla osastoilla kertyy vuosittain noin 60 000 ja psykiatrisilla osastoilla noin 23 000. Vastaavasti poliklinikkakäyntejä toteutuu somaattisten erikoisalojen poliklinikoilla vuodessa noin 140 000 ja psykiatrisilla poliklinikoilla noin 54 000. 

Poliklinikkojen yhteystiedot 
Osastojen yhteystiedot
Muut yhteystiedot 

Sairaala-alueen rakennukset, kulkureitit ja parkkipaikat löydät KAKS:n aluekartasta. (Huom: Sotkamontien puoleinen parkkialue on kokonaan henkilökunnan käytössä eikä asiakaspysäköinti ole sallittu siellä ollenkaan.)

 

KAKS aluekartta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saapuminen ja ilmoittautuminen

Asiakkaat ilmoittautuvat saapuneeksi aulan automaateilla ja siirtyvät ohjeiden mukaisille odotusalueille. Sisäänkutsut uudessa sairaalassa näkyvät odotusalueiden näyttöruuduilla sekä vastaanottohuoneiden ovenpielinäytöillä. HUOM! Toistaiseksi yleislääketieteen poliklinikalla ilmoittautumisautomaatit eivät ole käytössä, vaan sisään kutsutaan nimellä pkl:n odotusalueelta.

Huomaathan, että saavuttaessa pääsisäänkäynnistä sisääntulokerros on 2. kerros, kuten vanhassakin sairaalassa.