Vatsatautien poliklinikka

Vatsatautien poliklinikka on erikoissairaanhoidon ajanvarauspoliklinikka, jonne tarvitaan lähete terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityislääkäriltä tai muusta terveydenhuollon yksiköstä. Vatsatautien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan ruokatorven, mahalaukun, suoliston, maksan ja haiman sairauksia. 

Poliklinikalla hoidetaan C-hepatiittipotilaita myös matalan kynnyksen periaatteella ilman lääkärin lähetettä. C-hepatiittia epäiltäessä otetaan yhteyttä hepatiittihoitajaan. 

Poliklinikalla on myös lääkärien vastaanottotoimintaa. Lisäksi vatsatautien poliklinikalla työskentelee IBD-hoitaja.

Tulehduksellisia suolistosairauksia (haavainen paksusuolentulehdus eli colitis ulcerosa ja Crohnin tauti) sairastavien IBD-potilaiden hoito ja seuranta Kainuussa on keskitetty vatsatautien poliklinikalle. IBD-potilaat voivat tarvittaessa olla yhteydessä poliklinikalle tulehduksellisiin suolisairauksiin liittyvissä asioissa myös sovittujen kontrollien välillä. 

Toimenpideyksikössä (3. kerros) tehdään mahalaukuntähystyksiä (gastroskopia) ja paksusuolentähystyksiä (kolonoskopia). Toimenpideyksikössä tehdään myös kapseliendoskopioita (ohutsuolen kamerakuvantaminen), ruokatorven toiminnallisia tutkimuksia (manometriat ja pH-nauhoitukset) sekä PEG-ensiletkujen vaihtoja. Tähystyksiä voidaan tehdä myös leikkaus- ja anestesiayksikössä. 

Voit lähettää Omasote viestin vatsatautien poliklinikalle. Lähetä viesti vatsatautien poliklinikalle. Viesti lähetetään Omasote-palvelussa, viestin lähettäminen edellyttää kirjautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, minkä vuoksi se on tietoturvallinen viestinvälitys. 

Yhteystiedot:
Takaisinsoittopalvelumme on avoinna ma–to klo 7.30 - 16.00, perjantaisin ja arkipyhien aattoina klo 7.30 - 15.00, puh. 044 797 4923. Sairaanhoitaja tai sihteeri soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian tai viimeistään seuraavan työpäivän aikana. 

Avannehoitaja p. 044 797 4682, tavoitettavissa maanantaina ja perjantaina 

IBD-hoitaja ja hepatiittihoitaja puh. 044 7554439 (pääsääntöisesti ma-ke klo 9-17 ja to-pe klo 9-15). 

Omasote (IBD-potilaat)

Osoite:
Kainuun keskussairaala
Vatsatautien poliklinikka
Sotkamontie 13
87300 Kajaani