Lasten ja nuorten poliklinikka

Lasten ja nuorten poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, joka käsittää lastentautien ja lastenneurologian erikoisalat. Hoidamme pääasiallisesti Kainuun alueella asuvia 0–18-vuotiaita. 

Lapset ja nuoret / perheet tulevat avoterveydenhuollon tai yksityislääkärin lähettäminä, siirtona toisesta sairaalasta tai lasten ja nuorten osaston jälkitarkastus-käynneille. 

Erikoislääkärit ja erikoistuvat lääkärit vastaavat lasten ja nuorten  tutkimuksista ja hoidosta yhdessä hoitohenkilökunnan ja moniammatillisen työryhmän kanssa. 

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan:

  • astma-, allergia- ja iho-oireiset potilaat
  • diabetes-, reuma-, keliakia- ja suolistotulehduspotilaat
  • sydän- ja endokrinologiset potilaat
  • yleislastentautien potilaat (mm virtsatievaivat, kasvuun ja kehitykseen liittyvät häiriöt)
  • epilepsia- ja cp-vammapotilaat, lihassairaudet, vaikeat päänsäryt
  • kehitykselliset ja neuropsykiatriset häiriöt

 

Jos sinulla on poliklinikalle lähete, voit lä­het­tää kiireettömissä asioissa viestin helposti ja tietoturvallisesti Oma­so­te-palvelun kautta lasten ja nuorten po­lik­li­ni­kal­le ajanvaraukseen, hoitoon tai muihin asioihin liittyen eri erikoisaloille (diabetes, neurologia tai muu lastentautien erikoisala). Viestiisi vastataan mahdollisimman pian, mutta viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Lasten ja nuorten poliklinikan viestilomakkeelle pääset suoraan tästä (järjestelmä pyytää kirjautumisen yhteydessä vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella henkilöllisyyden varmistamiseksi).

Omasoten toisen puolesta asioinnissa voit myös katsella al­le 10-vuo­tiaan la­bo­ra­to­rio­tu­lok­sia tai kirjata alle 15-vuotiaan kotiseurantoja sekä lähettää viestejä

 

Yhteystiedot:

Ta­kai­sin­soit­to­pal­ve­lum­me on avoin­na  ma – to klo 7.30 – 16.00, per­jan­tai­sin ja ar­ki­py­hien aat­toi­na klo 7.30 – 15.00.
Las­ten ja nuor­ten po­lik­li­nik­ka puh. 044 497 5033 
Las­ten­neu­ro­lo­gian po­lik­li­nik­ka puh.044 720 3197
Lasten diabeteshoitaja puh. 040 161 5982, kiireelliset yhteydenotot lasten ja nuorten osastolla puh. 044 797 4628 tai puh. 116 117/päivystävä sairaanhoitaja

 

Osoite:  
Kainuun keskussairaala
Lasten ja nuorten poliklinikka
Sotkamontie 13, 3. krs, sisäänkäynti F1
87300 Kajaani